Kulturskolan

Vem får gå på Kulturskolan i Nynäshamn?
Barn i förskoleåldern och ungdomar folkbokförda i Nynäshamns kommun. I mån av plats kan även vuxna elever bli antagna.

Måste vårdnadshavare till elev ta ställning till om bildpublicering ska tillåtas?
Ja det sker i samband med anmälan till kurs via Bank-ID. Vi får inte publicera bilder på hemsida eller i trycksak om inte ett medgivande finns. Vi tar så klart tacksamt emot din tillåtelse till bildpublicering. Om ett "icke godkännande" senare önskas ändras till "ett godkännande" kan Kulturskolan kontaktas för erhållande av blankett.

Var sker undervisningen?
Undervisningen sker till stor del på Kulturskolan samt skolorna i tätorten och ytterområdena. Däremot finns inte möjligheten att alla ämnen erbjuder undervisning på plats i samtliga kommunens skolor. Detaljerad information om var undervisningen är förlagd för respektive ämne erhålls från Kulturskolans expedition.

Hur många lektioner får jag?
Kulturskolan strävar mot att ge maximalt antal undervisningstillfällen per termin. Då undervisning inte sker beror det vanligtvis på att något större evenemang äger rum.

När får jag besked om jag kommit in?
Antagningsbesked får du av ämnesläraren, ofta per telefon. I samband med detta får du även information om kurstider, lokal med mera.

När börjar den första lektionen?
Har anmälan gjorts via Bank-ID till någon kurs påbörjas normalt lektioner snarast möjligt. Det är viktigt att stämma av tidpunkt för det första tillfället med ämnesläraren. Endast om Bank-ID saknas kan anmälan i stället göras via anmälningsblankett. Det går att skriva ut blanketten, fylla i och sedan skicka till Kulturskolan. Under fliken Anmälan finns mer information.

Kan man få prova på utan att bli bunden av terminsavgift?
För nybörjare, det vill säga. första terminen i ett ämne, ges möjlighet att prova på ämnet det första lektionstillfället. Uppsägning av plats för nybörjare görs till expeditionen senast innan det andra lektionstillfället för att undvika debitering av terminsavgift. Vid utebliven betalning påförs lagstadgad påminnelseavgift. Påbörjad termin debiteras med gällande terminsavgifter.

Vad är terminsavgiften?
Terminsavgiften är i normalfallet 800 kronor. Observera! Se Kulturskolans folder för en översikt av samtliga terminsavgifter eftersom Kulturskolan erbjuder flera kursvarianter. Bland annat erbjuds avancerade kurser.
Observera! Vi tillämpar hel terminsavgift även om eleven, av någon anledning, väljer att påbörja kursen senare än terminsstart.

Hur länge debiteras terminsavgiften?
Terminsavgift debiteras tills uppsägning av plats sker.

Hur slutar man en kurs?
Om eleven inte ska fortsätta nästa termin måste vårdnadshavare säga upp platsen senast: 15/8 för att ej debiteras för följande hösttermin, och 15/12 för att ej debiteras för följande vårtermin. Uppsägning av plats måste göras till expeditionen av vårdnadshavare.

Hur betalas kursavgiften?
Faktura skickas från kommunens ekonomiavdelning till betalningsmottagaren, det vill säga en av vårdnadshavarna, eller till kursdeltagaren själv om vederbörande fyllt 18 år.

När ska jag betala kursavgiften om kursen påbörjats vid terminens början?
Normalt skickas faktura i oktober för höstterminen och i februari för vårterminen.

Ingår hemlån av instrument i kursavgiften?
Ja, för stråk- och blåsinstrument.

Ingår teckningsmaterial i kursavgiften?
Ja.

Saknas din fråga?
Har du en fråga som berör många och som borde ha funnits med här? Skicka frågan till Gilbert Mattsson

Bilder från Kulturskolan