2017-04-07

Catrine Ek sjukskriven

Catrine Ek, miljöpartiets gruppledare och ordförande i kultur- och fritidsnämnden samt landsbygdsutskottet, är sjukskriven till och med 15 maj.

Porträtt på Catrine Ek

Foto: Mattias Hansson/HGbild

Bernt Månsson, miljöpartiets vice gruppledare i kommunfullmäktige, tar över gruppledaransvaret under Catrine Eks frånvaro och Susanne Wiik (S) kliver upp som ordförande för kultur- och fritidsnämnden. Catrine Ek är också ordförande för kommunstyrelsens landsbygdsutskott, vilket kommer vara vilande under tiden men arbetet med landsbygdsfrågorna fortsätter som planerat via projektledare Cristina Escobedo Rudberg.

Ersättare i treklövern

Nynäshamns kommun styrs av Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet. Daniel Adborn (L) har sedan tidigare aviserat föräldraledighet från den 10 april och sex månader framåt. Under tiden går Inger Andersson (S) in som gruppledare samt ordförande för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Under en period kommer det därmed att vara ersättare på två poster i den politiska ledningen.

– Sjukskrivningar kan man aldrig planera och det är naturligtvis väldigt tråkigt att Catrine blivit sjukskriven, men vi kommer kunna hantera det. Vi har en väl fungerande delegationsordning och kan snabbt få hjälp av alla som finns runt omkring, men vi hoppas självklart att Catrine kommer tillbaka snabbt, säger Patrik Isestad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Daniel Adborn är även ordinarie ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott. Catrine Ek skulle i normala fall ersätta honom men nu kliver Lars Åke Lundin (S) in som ersättare till dess att Catrine är tillbaka.

Vid frågor kontakta Patrik Isestad, kommunstyrelsens ordförande.

Text: Emma Ny

Sidan granskad 2017-06-21
Sidansvarig: Emma Ny

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08