2017-05-19

Hyr flytväst hos räddningstjänsten

Du glömmer väl inte flytvästen när du ska ut på sjön? Om du
inte har någon egen kan du hyra flytvästen hos Södertörns brandförsvarsförbund.

Två barn med flytvästar på.

Foto: Scandinav bildbyrå.

Flytvästen är viktig när du är på sjön. Analyser gjorda av Svenska Livräddningssällskapet visar att hälften av de personer som drunknat i samband med fritidsbåtsolyckor förmodligen hade kunnat överleva om de använt flytväst. Om du inte har egen flytväst kan du hyra Den på Södertörns brandförsvarsförbund.

Följande gäller:

• De har flytvästar i alla storlekar.
  • Kostnaden är 10 kronor per dag eller 50 kronor per vecka.
  • Flytvästarna lämnas ut och tas emot dagligen klockan 10-22.
  • Kontakta gärna Södertörns brandförsvarsförbund i förväg då stationen kan vara obemannad vid larm. Telefonnumret är 08-721 22 00.

I Nynäshamn ligger räddningstjänsten på Nynäsvägen 56.

Internationella flytvästdagen

Söndag 21 maj är Internationella flytvästdagen. På Svenska livräddningssällskapets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns information om dagen.

Sidan granskad 2017-05-23
Sidansvarig: Annie Skytt

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS