2017-08-11

Kommunen satsar på näringsliv och kommunikation

Den 1 september bildas två nya avdelningar på Nynäshamns kommun: Tillväxtavdelningen och Kommunikationsavdelningen. Förändringarna ska främst leda till tydligare uppdrag, ökat mandat och snabbare beslutsvägar.

Intresset för Nynäshamns kommun har ökat på kort tid och när omvärlden förändras behöver kommunen svara upp mot nya förväntningar och behov. Tillväxtavdelningen och Kommunikationsavdelningen är ett par av åtgärderna. De ska bland annat leda till tydligare uppdrag, ökat mandat och snabbare beslutsvägar för näringslivs- och kommunikationsfrågor. Funktionerna finns delvis redan i dag men behöver en mer strategisk och framträdande position i kommunens organisation.

– Näringslivs- och kommunikationsfrågor har blivit ännu viktigare i dag än för några år sedan och då måste kommunen skapa en organisation som har rätt förutsättningar att möta de förändringar och den utveckling som sker, säger kommundirektör Tommy Fabricius.

Tillväxtavdelningen

Tillväxtavdelningen kommer inledningsvis att bestå av fem medarbetare, däribland befintliga näringslivsutvecklaren och näringslivschefen. Näringslivschef Jonas Karlsson, som också blir Tillväxtavdelningens chef, planerade i våras att gå vidare till nya uppdrag men när det stod klart att kommunen skulle inrätta Tillväxtavdelningen tog han beslutet att stanna kvar.

Kommunikationsavdelningen

Kommunikationsavdelningen kommer till att börja med att bestå av de fyra medarbetare som i dag arbetar med kommunikation på kommunstyrelseförvaltningens avdelning för planering och samhällsutveckling. Kommunikationsavdelningens chef blir nuvarande kommunikationschef Erika Vikström.

När förändringarna genomförs 1 september kommer båda avdelningarna att ligga direkt under kommundirektören.

Sidan granskad 2017-08-11
Sidansvarig: Annie Skytt

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.