2017-09-04

Försvarsövningen Aurora i Nynäshamn

Under tre veckor nu i september genomför Försvarsmakten övningen Aurora 17. Två av veckorna kan delar av övningen hållas på Lövhagen i Nynäshamn.

Militär med vapen i handen. Militärfordon i bakgrunden.

Foto: Försvarsmakten.

Dagarna 11-29 september genomförs storövningen Aurora 17. Syftet med övningen är att samträna stridskrafterna och öka Försvarsmaktens förmåga att möta ett angrepp mot Sverige. Övningen kommer att genomföras i luften, på marken och till sjöss.

Lövhagen kan komma att användas

Övningen utspelas på många platser i landet, däribland området Lövhagen i Nynäshamn. Det är dock inte helt spikat att Lövhagen  kommer att användas, det bestäms under övningens gång. Om Lövhagen används blir det under övningens sista två veckor.

På Försvarsmaktens webbplats finns mer information om Auroa.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan granskad 2017-09-14
Sidansvarig: Annie Skytt

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.