2017-03-24

Föräldraseminarium på temat Grattis du har en tonåring

Det är härligt att ha en tonåring med sin frigörelse till vuxenlivet, men det skapar också en mängd frågor. Välkommen till ett seminarium för inspiration, kunskap och större insikt om tonåringars livssituation i Nynäshamn.

Föräldraseminariet äger rum måndag 3 april klockan 19-21 på ungdomshuset Villan på Alkärrsplan 17 i Nynäshamn.

Vad händer på nätet?

Kvällens huvudtema är frågan vad som händer på nätet och så kallade nätvandrare från Fryshuset föreläser klockan 19.30-20.30.

Mingla runt och få information om hur det är att vara tonåring i Nynäshamn, att vara tonårsförälder, nätet och sociala medier. Frågor som droger och hur kan man prata med ungdomar om alkohol och cannabis tas upp, vad har en skolkurator för roll på skolan, vad kan tonåringar göra på sin fritid och hur gör föräldrar när barn inte vill gå till skolan.

Arrangörer och deltagare under kvällen är socialtjänst, Polisen, Ung fritid, skolor, ungdomsmottagningen, nattvandrare och Svenska kyrkan i Nynäshamn.

Personal från de olika verksamheterna finns på plats för att svara på frågor.

Text: Ida Norrström

Sidan granskad 2017-04-04

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.