Välj hemtjänstutförare

Du som har behov av hemtjänst får välja vem som ska komma hem till dig och utföra dessa tjänster. Du kan enbart välja mellan utförare som är godkända av kommunen eller kommunens egen hemtjänst.

Vad är hemtjänst?

För att du ska kunna bo kvar hemma och känna dig trygg i din vardag kan du få hemtjänst. Det kan vara allt ifrån servicetjänster några timmar per månad till omfattande omvårdnad med insatser flera gånger per dygn. Hemtjänsten kan hjälpa till med till exempel personlig omvårdnad, skötsel av hemmet, inköp och ärenden och matlagning. När du fått beslut om hemtjänst kan du välja den utförare du vill anlita.

Du väljer utförare av hemtjänsten

Om du har blivit beviljad hemtjänst väljer du själv vilken utförare som ska utföra hjälpen. Om du inte vill välja kommer du tilldelas en utförare enligt en turordningslista. Om du inte är nöjd med din utförare kan du byta.

Du hittar information om alla utförare här på webbplatsen och hos din biståndshandläggare. När du har valt utförare fyller du i en valblankettPDF som du skickar till kommunen eller lämnar till din biståndshandläggare.

Vad kostar det?

Det är samma avgift oavsett om du väljer en privat eller kommunal utförare. En privat utförare kan erbjuda tilläggstjänster och det är tjänster som inte ingår i biståndsbeslutet. Kommunen ansvarar inte för tilläggstjänsterna och utföraren tar själv ut en extra kostnad för detta och du betalar direkt till dom.

Sidan granskad 2017-02-07
Sidansvarig: Marie Eriksson

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08  
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp