Utbildning är nyckeln till din framtid

Restaurangutbildning

Vill du bli efterfrågad i en spännande bransch som växer och utvecklas? Utbilda dig inom matlagning och servering i vår restaurangutbildning!

Efter utbildningen kan du arbeta inom kök på restauranger och storkök.

Utbildningen är både teoretisk och praktisk och ger dig en introduktion till de arbetssätt som finns i dagens restaurang eller storhushållskök.

Du lär dig att arbeta med moderna och traditionella matlagningsmetoder och att behärska hantering av maskiner och utrustning. Du får insikt i råvarornas och ekonomins betydelse i ett kök. Utbildningen ger dig också grundläggande kunskaper inom hygien, livsmedel och näringslära samt service och bemötande.

Praktik (APL)

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (apl). Där får du möjlighet att se olika typer av verksamheter, och att pröva dina kunskaper och färdigheter i den praktiska vardagen på en arbetsplats.

Behörighetskrav

Du är behörig att söka vuxenutbildning från och med 1 juli det året som du fyller 20 år.

Förkunskapskrav är motsvarande svenska som andraspråk, grundläggande kurs, delkurs 2.

Utbildningens innehåll

Kurser som ingår i Restaurangutbildning, totalt 1.000 poäng

Utbildningen är på två terminer.

  • Hygien, 100 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
  • Branschkunskap inom restaurang/livsmedel, 100 poäng
  • Service och bemötande, 100 poäng
  • Matlagning 1, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Matlagning 3, 200 poäng
  • Servering 1, 100 poäng

Ansökan

Nästa kursstart är i augusti 2021.

Antagningsbesked

Antagningsbesked till kurser skickas till dig senast 1 vecka före kursstart. Skulle du inte vara behörig eller om någon av dina sökta kurser blivit inställd får du besked om detta.

Saknar du något på denna sida?