Sök
Viaskolan

Viaskolan 6-9

Skolgatan 35-37, 149 30 Nynäshamn

Med ett lugnt läge i ett av Nynäshamns villastadsområden samt uppe på Utsikten erbjuder vi en skola med god stämning, lång tradition och trygg atmosfär. Välkommen till Viaskolan 6 -9.

Viaskolan invigdes 1905 och är kommunens äldsta skola. Vi är en mellanstor tvåparallellig högstadieskola som präglas av studiero och en trygg stämning.

Från höstterminen 2021 har vi även tillgång till nyrenoverade lokaler på Utsikten, adressen Utsiktsvägen 8, där undervisning i högstadiets teoretiska ämnen sker.

Vi är en skola för alla, där alla elever och vuxna bemöts väl.

Goda resultat

Många av våra elever kommer från Viaskolan F-5 som vi har ett nära och fint samarbete med.

Vi ser alla elevers kompetens, tappar inte bort någon och har goda studieresultat.

Mobilfritt

Viaskolan 6-9 har valt att ha helt mobilfria skoldagar, vilket gör det möjligt för eleverna att ha ett större fokus på undervisning och skoluppgifter.

Våra lärare är duktiga och vår personalomsättning är låg.

Vår skola på Skolgatan 35-37 är en klassisk, charmig skolbyggnad i sten och ligger i ett lugnt villastadsområde. I alla klassrum finns moderna, digitala hjälpmedel såsom pedagogiska smart boards. Alla elever i årskurs 6-9 har tillgång till egen dator.

På skolan finns ett fint bibliotek med heltidsbibliotekarie, en fullstor och väl utrustad idrottshall samt en matsal. Viaskolan 6-9 delar skolbyggnad med Viaskolan F-5.

Viaskolans skolgård är välutrustad med tillgång till såväl fotbollsplan som ett fint skogsområde.

Från höstterminen 2021 har vi även tillgång till nyrenoverade lokaler på Utsikten, adressen Utsiktsvägen 8, med undervisning i högstadiets teoretiska ämnen.

Här finns sju klassrum, matsal och en aula som också kan användas i undervisningen.

Skolans elevhälsoteam arbetar övergripande för att skolan ska förbli en trygg och sund plats. Vi har sjuksyster, kurator, psykolog samt studie- och yrkesvägledare.

Vi arbetar också inom kommunens trivselprogram med bland annat elevorganiserade rastaktiviteter. Varje år genomför vi dessutom trygghetsenkäter för att säkerställa att alla på skolan ges de förutsättningar de behöver och mår bra.

Nynäshamns kommun har ett unikt samarbete med storklubben i fotboll, AC Milan. I kommunen finns fotbollsprofiler där AC Milan Academy ansvarar för upplägget. Alla elever på högstadiet (årskurs 7-9) och i gymnasiet kan söka till fotbollssatsningen som finns på kommunens alla tre högstadieskolor samt Nynäshamns gymnasium.

På fotbollsprofilen får du chans att satsa på fotboll. Profilen leds av en professionell tränare från AC Milan Academy och du lär dig AC Milans metodik och den italienska fotbollskulturen.

Upplägg

Du tränar i anslutning till ordinarie skoltid och har lektioner som teori, videoanalys och italienska språket. Träningarna, som är upp till tre gånger i veckan, hålls på Kvarnängens IP och är ett komplement till spel med ordinarie lokala klubblag.

Elever som går på andra skolor utanför Nynäshamns kommun måste först söka in till fotbollsprofilens uttagning, som sker varje år i maj månad, och sedan söka till någon av högstadieskolorna Gröndalsskolan, Vanstaskolan eller Viaskolan.

Ansökan

Ansökningar för högstadiet årskurs 7-9 är öppen mellan 15 mars och 15 april varje år, med uttagningar under maj månad som meddelas direkt från AC Milan.

Ansökan sker via AC Milans webbplats för fotbollsprofilen.

Frågor om verksamheten kan ställas till info@acmilanacademy.se

Karta

Kontakt

Mona-Lisa Lindgren

Tillförordnad biträdande rektor
08-520 666 82
monalisa.lindgren@nynashamn.se

Andreas Bolt

Administrativ chef
08-520 666 97
andreas.bolt@nynashamn.se

Viaskolan

Skolgatan 35-37
149 30 Nynäshamn

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad:

Saknar du något på denna sida?