fotboll

Idrottsprofil

Nynäshamns gymnasium har stor erfarenhet av idrottselever och på vår skola kan du som läser ett högskoleförberedande program välja att få Idrott och hälsa – specialisering på schemat.

Du som söker Idrott och Hälsa specialisering, är aktiv inom din idrott och motiverad att satsa på att utveckla ditt utövande, både genom teori och praktik, samtidigt som du sköter dina studier. Vi erbjuder kurserna Idrott och hälsa - specialisering 1 och 2 samt Träningslära 1. 

Du kan välja ishockey eller fotboll där vi har samarbete med föreningar eller annan idrott och då den klubb du tillhör.

Kontakta oss på gymnasiet om du är intresserad av att ägna dig åt Idrott och Hälsa specialisering. Tillsammans kan vi bedöma om ditt önskemål är genomförbart.

Alla elever på gymnasiet kan söka till fotbollssatsningen som från hösten 2019 finns på Nynäshamns gymnasium. Du tränar i anslutning till ordinarie skoltid och har lektioner som teori och videoanalys. Träningarna, som är upp till fem gånger i veckan, hålls på Kvarnängens IP och är ett komplement till spel med ordinarie lokala klubblag.

Upplägg

Du tränar i anslutning till ordinarie skoltid och har lektioner som teori och videoanalys. Träningarna, som är upp till fem gånger i veckan, hålls på Kvarnängens IP och är ett komplement till spel med ordinarie lokala klubblag.

Tränare och ledning

Nynäshamns kommun har ett unikt samarbete med storklubben AC Milan och det är AC Milan Academy som ansvarar för träning och upplägg. Programmet leds av en professionell tränare från AC Milan Academy och du lär dig AC Milans metodik och den italienska fotbollskulturen.

Frågor om verksamheten kan ställas till info@acmilanacademy.se

Anmälan

Anmälan till läsåret start höstterminen 2023 kan göras efter terminstarten via AC Milans webbplats.

På Nynäshamns gymnasium har du möjlighet att utveckla dig som hockeyspelare i kombination med gymnasiestudier. Med Idrott och hälsa Specialisering - Hockey på schemat kan du aktivt utöva din idrott när du läser något av programmen samhällskunskap, ekonomi, naturvetenskap eller teknik.

Upplägg

Träningen är individuellt inriktad där isteknik, taktik och fysisk träning ingår. Under teoripassen arbetar vi med hockeykunskap, träningslära, videoanalyser, kommunikation med mera. Detta leds av välutbildade tränare/instruktörer.

Ishockey kommer att bedrivas under 2-3 tillfällen per vecka på dagtid. Dessutom tillkommer kvällsträningar och matcher. Vi samarbetar med Nynäs Hockey i tävlingsverksamheten. 

Tränare och ledning

Robert Spath ansvarar för ishockeyutbildningen i samarbete med Nynäs Hockey. Han har många års erfarenhet, både som spelare och ledare, internationellt och nationellt.
Han kommer ursprungligen från Kanada men är sedan många år bosatt i Sverige.

Nynäshamn har genom åren fostrat en hel del bra hockeyspelare bland andra "Kenta" Nilsson, sonen Robert Nilsson och "Lill-Pröjsarn" Nilsson.

Kontakt

Nynäshamns gymnasium

08- 520 683 50
gymnasieskolan@nynashamn.se
Besöksadress: Kvarnvägen 4,
149 45 Nynäshamn

 

Expeditionens öppettider

måndag 9-16
tisdag-torsdag 8-16
fredag 9-12

Sidan senast ändrad: