Ungdomar med datorer utomhus

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program skapat för nyfikna. Programmets kärna är människans möte med tekniken och teknikutvecklingsprocessen, som innehåller alla led från idé till färdig produkt eller tjänst.

Ett intresse för att sätta igång, planera och genomföra projekt och en vilja att lära dig mer om entreprenörskap och företagande är en fördel på det här programmet.

I vårt högteknologiska samhälle är behovet stort av människor med teknisk och digital kompetens.

Nynäshamns gymnasium erbjuder teknikprogrammet med inriktningen teknikvetenskap. Du får lära dig om teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Du utvecklar dina kunskaper inom fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

På inriktningen Teknikvetenskap fördjupar vi oss i programmering, CAD, produkt- och webbutveckling. Du lär dig också att analysera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband och dra slutsatser.

Programgemensamma kurser:

  • Fysik 1, 150 poäng
  • Kemi 1, 100 poäng
  • Teknik 1, 150 poäng
  • Gymnasiearbete TE, 100 poäng
  •  

Teknikprogrammets kurser

Skriv tabellbeskrivning här

Inriktning teknikvetenskap

Programmering 1, 100 poäng

Programmering 2, 100 poäng

Webbutveckling 1, 100 poäng

Teknik–specialisering, 100 poäng

Fysik 2, 100 poäng

Matematik 4, 100 poäng

Teknik 2, 100 poäng


Högskoleförberedande program

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Det ger dig en grund för att studera vidare på universitet eller högskola. Med det menas att programmen innehåller de ämnen och kurser som du behöver för att få grundläggande behörighet att söka till utbildningar på universitet eller högskola.

Kontakt

Ola Karlsson

studie- och yrkesvägledare
08-520 683 28
ola.karlsson@nynashamn.se

Sidan senast ändrad:

Saknar du något på denna sida?