Leva och bo i Nynäshamn Nynäshamn

Här har vi samlat länkar med information för dig som vill veta hur det skulle vara att leva och bo i Nynäshamns kommun. Med naturen runt hörnet och ett av Sveriges viktigaste jobb är det gott att vara här. Med bil eller pendeltåg är du i Nynäshamn på bara 55 minuter från stockholmspulsen.

Förskola och skola

Nynäshamn erbjuder en trygg miljö för ditt barn i någon av kommunens förskolor och grundskolor. Nynäshamns gymnasium ger med sina olika program förutsättningar för din ungdom att kunna gå ut i arbetslivet direkt eller läsa vidare.

Hitta bostad

I Nynäshamns kommun hittar du fina gamla trävillor med havsutsikt, moderna småhusområden, hyresrätter och bostadsrätter. Här listar vi de aktörer som förmedlar hyreslägenheter.

Kommunikationer

Kollektivtrafik

I Nynäshamns kommun finns fem pendeltågsstationer i Nynäshamns kommun, Segersäng, Ösmo, Nynäsgård, Gröndalsviken och Nynäshamns station. Pendeltågen går direkt till och från Stockholms Central.

Det går olika busslinjer runt om i kommunen från och till bland annat Nynäshamns centrum, Södertälje station och Gullmarsplan i Stockholm.

Hos sl.se kan du hitta den snabbaste resväg hit och inom Nynäshamns kommun.

Bil

Nynäshamns kommun ligger cirka 6 mil söder om Stockholm. Med bil tar det ca 35 minuter mellan Globen i Stockholm och kommungränsen. Järnvägen och väg 73 sträcker sig genom kommunen från norr till söder.

Föreningsliv

I Nynäshamn är föreningstätheten stor. Det finns säkert en förening för alla smaker. I vårt föreningsregister kan du enkelt söka och få mer information.

Kommunfakta

Gör dig hemmastad i Nynäshamns kommun, vår geografi, befolkning och näringsliv. Information för dig som är intresserad av fakta och statistik.

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: