Kvinna som tränar i utegym

Foto: Klapp & Co

Utegym

Det finns fyra utegym i Nynäshamns kommun. Två i Nynäshamn, ett i Ösmo och ett i Sorunda. De är helt gratis att använda.

Det här utegymet har havsutsikt och löper längs med hela Strandvägen i Nynäshamn. Några av stationerna är placerade i skogen bredvid vägen och några är placerade nere vid stranden.

Hitta till: Strandvägens utegym

Utegymmet på Estö i Nynäshamn är 418 m² stort och byggt i giftfritt lärkträ. Marken har ett sviktande mjukt underlag som släpper igenom vatten så att ytan håller sig torr. Gymmet är utrustat med redskap med/för situps, knäböj, häckar, trappsteg, balansbom, ryggdrag, armgång, marklyft, dips, stocklyft, upphopp stubbar, stång för armhävningar, bänkpress, rygglyft och stretch.

Estö utegym ligger vid gång- och cykelvägen vid Estö IP. Estö IP ligger i korsningen Hamnviksvägen/Änggatan. Här finns också en skatepark, en fotbollsplan och en lekpark.

Hitta till: Estö utegym

Vid gång- och cykelvägen som löper längs med Maria Barkmans väg i Ösmo finns två träningsstationer för bland annat situps, rodd och cykling.

Länk till karta

Vid gång- och cykelvägen som löper längs med Sorundavägen i Sorunda finns två träningsstationer för bland annat situps och ryggövningar.

Länk till karta

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: