Sök

Budgeten och skattenivån klubbad

Förra veckan sa kommunfullmäktige ja till den styrande Alliansens budgetförslag för nästa år. Samtidigt beslutades att skattesatsen förblir oförändrad.

Torsdag den 15 oktober klubbade kommunfullmäktige igenom Alliansens – det vill säga Moderaternas, Liberalernas, Centerpartiets och Kristdemokraternas - budgetförslag för nästa år. Totalt pekas 20 prioriterade områden och satsningar ut i budgeten. De handlar om allt från digitalisering, nya arbetstillfällen, hållbara investeringar och utvecklade strategiska processer till kompetensförsörjning och ledarutveckling.

Kommunalskatten 2021

De största intäkterna för Nynäshamns kommun är kommunalskatten. På sammanträdet beslutade fullmäktige att skatten ska vara oförändrad nästa år, vilket innebär en kommunal skatt på 19,85 kronor.

– Det känns skönt att vi nu har en budget på plats, där nämnderna i princip får den tilldelning man begärt, samtidigt som vi ges möjligheter att satsa på våra tre prioriterade områden näringsliv, skola, omsorg. Det är även extra positivt att vi kunnat göra detta utan att höja skatten, säger kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M).

Se mötet i efterhand

Du kan se alla kommunfullmäktiges sammanträden i efterhand på webben. Du hittar alla webb-TV-sändningar på den här sidan.

Text: Åsa Ericsson

Saknar du något på denna sida?