Sök

Harry Bouveng: ”Läget i kommunen är oroande”

Här skriver kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) ett brev till kommunens invånare med anledning av covid-19.

Porträttbild på Harry Bouveng, KSO

Foto: Gösta Rising

Vi har levt med coronaviruset i nio månader nu, och än är det inte över – tvärt om. Under väldigt lång tid har vi varit förskonade här i kommunen med en mycket låg smittspridning, markant lägre än våra grannkommuner. De senaste veckorna har läget tyvärr varit annorlunda och i den senaste rapporten från Region Stockholm ser vi att Nynäshamns kommun nu har den nästa högsta smittspridningen (per 100 000 invånare) i Stockholms län.

Det är allas vårt ansvar

Vi är nu därför i ett läge där vi måste anstränga oss ännu hårdare än tidigare för att bromsa utvecklingen. Det allra viktigaste vi kan göra nu är att verkligen ta vårt personliga ansvar och följa de skärpta allmänna rekommendationerna. Och det gäller alla. Vi vet att man kan smitta även om man inte har symptom, så därför måste vi, även om vi känner oss fullt friska – hålla ordentligt avstånd till andra och endast träffa de vi bor med eller några få nära vänner, inte arrangera eller delta i några fester, arbeta hemma om vi kan, avstå fysiska möten och tvätta händerna ofta.

Fira en ansvarsfull jul

Jag har full förståelse för att det är tufft, speciellt nu när jul och nyår närmar sig, men det är bara genom gemensamma krafter och ett stort personligt ansvar som vi kan ta oss igenom det här. Ta del av och följ Folkhälsomyndighetens råd inför jul och nyår.

Det är som sagt allvar nu, på riktigt. Men om vi alla gör vårt yttersta för att stoppa smittspridningen kan vi förhoppningsvis om inte allt för länge lämna coronaviruset bakom oss och återgå till en mer normal vardag.

Så håll i - håll ut - håll avstånd!

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Saknar du något på denna sida?