Sök

Trygghetsvärdar för ökad trygghet på tågen

Då den upplevda otryggheten har ökat på pendeltågen och vid stationerna i Nynäshamns kommun har Trafikförvaltningen nu satt in extra resurser i form av trygghetsvärdar på tågen sträckan Nynäshamn - Ösmo. Trygghetsvärdarna har blivit verklighet efter samverkan mellan Nynäshamns kommun, Polisen och MTR.

MTR, som driver pendeltågen i Stockholm, har en tid haft problem med ungdomar som stör ordningen på pendeltågen i Nynäshamns kommun. Då Polisen, Nynäshamns kommun och räddningstjänsten har ett samverkansavtal - där ett av fokusområdena är ökad trygghet på stationerna - har MTR, Polisen och kommunen samverkat för att komma till rätta med problemen.

Och samverkan har gett resultat. Sedan den 11 juni finns det trygghetsvärdar på sträckan Nynäshamns station – Ösmo station.

-Vi har haft bra dialoger och alla har varit angelägna om att hitta en lösning. Kontakterna har nu resulterat i trygghetsvärdar som har till uppgift att öka tryggheten för våra invånare både på tågen och stationerna, säger Nynäshamns kommuns säkerhetschef Milan Vladusic.

Text: Åsa Ericsson

Saknar du något på denna sida?