Sök

Kontaktcenter bland de 10 bästa kommunerna i ny mätning

Kontaktcenter i Nynäshamns kommun hamnar på plats 6 i företaget Profitels årliga undersökning av olika kommuners kundbemötande.

– Jag är så stolt över mina medarbetare som alltid ger det lilla extra i kontakten med våra invånare som ringer till oss. Vi satsar verkligen på att ge våra kommuninvånare svar på frågan direkt i första kontakt, säger Malin Gillfjärd, enhetschef.

Varje år genomför företaget Profitel mätningar av olika kommuners kundbemötande. Bland annat granskas svarstider, bemötande samt svar på frågan som ställs. Nynäshamns kommun har deltagit i undersökningen under flera år och har sedan kontaktcenter bildades 2017 förbättrat sitt resultat avsevärt.

– Första året hamnade vi på plats 119, och vi har klättrat varje år och nu är vi på plats 6. Det är en fantastisk förbättring. Det här visar att vårt hårda arbete för att förbättra vår service till invånarna har lönat sig, säger Malin Gillfjärd.

Förvisso har antalet kommuner som deltagit i mätningen varierat genom åren. I år var det 74 kommuner som deltog. Det går därför inte att säga rent statistiskt hur mycket kommunen förbättrat sina resultat baserat på placeringarna. Men att resultaten har blivit mycket bättre från den första mätningen är tydligt, säger Malin Gillfjärd.

– Ända sedan kontaktcenter startades 2017 har vi ständigt jobbat med att förbättra våra resultat. Vi har till exempel sett till att utbilda all personal i ärendehantering och så har vi en medarbetare som löpande coachar medarbetarna i kontaktcenter. Det blir ett kvitto på att vi gör rätt. Jag är otroligt nöjd och stolt över årets resultat och mina medarbetare som alla bidragit till resultatet.

Under nästa år fortsätter arbetet att förbättra servicen ytterligare. Bland annat kommer kontaktcenter att få ett nytt system där telefoni och ärendehantering är integrerat i samma system.

– Det kommer verkligen innebära en stor förändring för oss som kommer göra oss ännu bättre på att ge service till våra invånare, säger Malin Gillfjärd.

Topp 10 bäst kommuner i Profitels mätning

  1. Lerum
  2. Tanum
  3. Kävlinge
  4. Kumla
  5. Skövde
  6. Nynäshamn
  7. Linköping
  8. Svedala
  9. Upplands-Bro
  10. Båstad

Saknar du något på denna sida?