Sök
Arbetskamrater som har fikapaus

Positiva rutiner och en känsla av sammanhang och mening

Det kan hända oss alla att livet tar olika vändningar. Både bra och dåliga, men ibland så omvälvande att det kan leda till ett längre uppehåll från arbete eller studier. Helt avgörande är många gånger just att få hjälp och stöd. Det kan vara att arbetsträna, få testa sin förmåga och att vara en del av ett sammanhang. Att hjälpa någon tillbaka till arbetslivet är också en ren vinst, ekonomiskt och inte minst mänskligt.

Vi går rakt på sak, eller kan vi det, för vad kommer först? Tid, ekonomi, engagemang, utveckling, effektivitet, ansvar eller ren och skär medmänsklighet. De flesta av oss kan nog hålla med om det personliga värdet, att ha ett meningsfullt arbete och att vara del av en gemenskap. Det vi vill är att du tänker igenom vad det skulle innebära för din verksamhet att välkomna en arbetslös person till att arbetsträna.

Tur, chans – eller tveksam

Känner du dig tveksam eller ser du det som en möjlighet att få extrahjälp och samtidigt ge en medmänniska chansen till ett fortsatt yrkesliv. Vi vill att du gör ett medvetet och trygg val och vi stöttar dig fullt ut.

Stjälp eller hjälp

För det första, matchningen för oss är minst lika viktig som för dig. Vi söker en vinn-vinn situation och utvärderar läget både för vår arbetssökande och din verksamhet. Det är viktigt att det blir rätt för dig som arbetsledare och för den arbetssökande. Vi är tillgängliga och stöttar längs vägen och vi finns kvar så länge det behövs.

Samhällsekonomiskt – alla vinner

För alla medborgare, för folkhälsan men också för kommunen är det viktigt att få människor i arbete. Rent ekonomiskt så finns siffror som visar att en arbetslös kan kosta samhället stora summor. När vi kan hjälpa någon till arbete leder det till självförsörjning och skatteintäkter tillbaka till samhället.

Så går vi vidare

Vi söker nu samarbeten med företag och verksamheter. Tveka inte att kontakta oss! Vi pratar förutsättningslöst och du kan ställa dina frågor. Mejla eller ring!

Kontakta oss!

Anders Lindvall, Arbetsmarknadsavdelningen, 08-520 68399 anders.lindvall@nynashamn.se
eller anmäl ditt intresse här.

Text: Iréne Odenstig

Saknar du något på denna sida?