Sök
24 jan 2022

Nynäshamn bäst i landet på besöksstatistik för hemtjänsten

Färska siffror visar att Nynäshamns kommun är bäst i Sverige när det gäller hur många personer en hemtjänsttagare träffar.

Nya siffror från kommundatabasen Kolada visar att en hemtjänsttagare i Nynäshamns kommun träffar 7 olika personer under en 14-dagarsperiod. Det kan jämföras med Oxelösunds kommun där hemtjänsttagaren träffar hela 24 personer under samma period.

‑ Vi är jättestolta att vi har så bra resultat i år igen eftersom kontinuiteten innebär en trygghet för många. I vår planering försöker vi alltid se till att så få personer som möjligt går till varje kund. Medarbetare som har personen på morgonen ska så långt det är möjligt även ha kunden på eftermiddagen, säger Gabriella Rodling, äldreomsorgschef.

Tidigare resultat i samma mätning

År 2020: 11 personer under en 14-dagarsperiod (plats 29).
År 2019: 8 personer under en 14-dagarsperiod (plats 2).
År 2018: 10 personer under en 14-dagarsperiod (plats 14).

Text: Marie Eriksson

Fakta

Antal olika personal som en hemtjänsttagare möter under en 14-dagarsperiod. Gäller personer som är 65 år eller äldre som har två eller fler besök av hemtjänsten varje dag (måndag-söndag 07-22). Trygghetslarm och matleveranser är inte medräknat. Hemsjukvårdspersonal från regionen redovisas inte. Både privata och kommunens egen hemtjänst omfattas. Källa: Kolada.se.

Saknar du något på denna sida?