Kommundirektör Carolina Pettersson går till tjänst inom Region Stockholm

Kommundirektör Carolina Pettersson lämnar Nynäshamns kommun för ett nytt arbete som direktör för hållbarhet och internationella frågor i Region Stockholm.

Kommundirektör Carolina Pettersson

Foto: Mattias Hansson

-Jag vill tacka Carolina Pettersson för hennes fina insatser hos oss i Nynäshamns kommun. Vi har idag en stabil och långsiktigt hållbar verksamhet med tydligare styrning, tillväxt- och investeringsplanering samt en enighet kring vår gemensamma inriktning genom vision 2040. Samordningen av hela organisationen går framåt och samarbetsklimatet är godare, säger kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng.

Harry Bouveng menar att ett väl fungerande samarbete med Region Stockholm är viktigt och säger att han tror att Carolina Pettersson kommer kunna göra stor nytta och tillföra mycket för att förbättra hållbarhetsarbetet i regionen.  

-Jag önskar Carolina ett varmt lycka till i sitt nya uppdrag, avslutar Harry Bouveng.

En fantastisk kommun

Carolina Pettersson lämnar kommunen med blandade känslor.

-Nynäshamns kommun är fantastisk på många sätt och har en stor plats i mitt hjärta. Men att få möjligheten att centralt bidra till hela regionens hållbarhetsutveckling gick inte att tacka nej till. Det är ett område som behöver prioriteras för att få snabbare genomslag och som jag känner mig starkt engagerad inom och där jag ser att jag kan bidra för att driva utvecklingen framåt.

-Jag är trygg med att alla duktiga medarbetare och chefer tillsammans kommer att fortsätta gör det allra bästa för kommunens invånare och att Nynäshamns kommun kommer att fortsätta den positiva utvecklingsresan, avslutar Carolina Pettersson.

Carolina Pettersson avslutar sitt arbete i Nynäshamns kommun i juni månad.

Kommunens utvecklingschef, Petra Kålbäck, kommer att träda in som tillförordnad kommundirektör under tiden som rekrytering av efterträdare sker. Rekrytering av ny kommundirektör väntas påbörjas efter sommaren.

Kontakt

Andreas Hagelin

presskommunikatör
08-520 680 07
andreas.hagelin@nynashamn.se