16 maj 2022
Tre personer på en basketplan utomhus.

Ungdomsrådet i gång med arbetet – första förslagen lämnades över

Det nybildade Ungdomsrådet börjar allt mer hitta formen för hur man ska jobba. I dag presenterade ett par medlemmar i rådet förslag till hur basketspelandet kan utvecklas på Estö IP.

På bilden ses Lina Vikström och Max Bergendahl Leonardi under överlämnandet av en skiss till såväl ny hel- som halvplan för basket till kommunens kultur- och fritidschef Hans-Martin Akleye.

– Tanken är att de nya planerna ska ligga på grusplanen här bredvid och att det ska vara ett bättre och mer hållbart underlag, varken grus eller asfalt, säger Max Bergendahl Leonardi.

I samma veva lämnade de också en ambitiös skiss med förslag på ny simhall i Nynäshamn, som komplement till den som finns i Ösmo.

Även som e-förslag

De fick samtidigt veta lite mer om processen som krävs för att förslag ska ha en chans att kunna bli verklighet, inklusive att de bör lämna in idéerna även som e-förslag.

Mer om Ungdomsrådet och dess demokratiarbete kan ni läsa på Ung Fritids sida. Vid intresse av att vara med i rådet, som är öppet för alla i åldern 13-20 år, finns också kontaktväg på sidan.

– Vi tar gärna emot fler, säger Gustaf Nyberg från Ung Fritid som är ett stöd för Ungdomsrådet.

Text: Henrik Schmidt

Saknar du något på denna sida?