Akademiker – här finns chans att bli utbildad lärare

Vi söker nu dig som har en akademisk examen inom matematik, teknik eller naturvetenskap och vill arbeta som lärare på högstadiet i kommunens grundskolor. Det hela sker som ett samarbete mellan kommunen och stiftelsen Teach for Sweden.

Parallellt med 80 procents arbete i skolan läser du in en lärarexamen via Luleå tekniska universitet, får en betald studiedag per vecka samt en personlig ledarutvecklare från Teach for Sweden. Du erhåller heltidslön och efter programmet kan du ansöka om lärarlegitimation.

– En unik möjlighet. Tänk att få plugga på deltid och samtidigt få hundra procent lön, vilken chans, säger skolchef Annika Setterquist.

Hon fortsätter:

– Sedan är det självklart så att vi här i Nynäshamns kommun ser en möjlighet att få in kvalificerade lärare inom matematik, teknik och naturvetenskap. Det är svårt att rekrytera sådana. Programmet vänder sig också till de som redan arbetar som obehöriga lärare i de här ämnena.

Ansökningsperioden är från nu och fram till 28 februari, läs mer om programmet och gör ansökan här på Teach for Swedens sida.

Om Teach for Sweden

Teach for Sweden, TFS, är en politiskt och religiöst oberoende insamlingsstiftelse som arbetar för en likvärdig skola genom ledarskap.

TFS finansieras främst av Utbildningsdepartementet och har varit verksamt sedan 2013.