Klart med ny kommundirektör i Nynäshamn

Kristina Tidestav. Så heter Nynäshamns kommuns nya kommundirektör. Hon kommer närmast från Solna stad där hon arbetat som stadsdirektör.

På torsdagen fattade kommunstyrelsens arbetsutskott beslut om att anställa Kristina Tidestav som ny kommundirektör i Nynäshamns kommun. Beslutet har tagits i samverkan med de fackliga organisationerna.

–Det är mycket glädjande att vi nu kan berätta att vi har rekryterat en sådan erfaren och kompetent kommundirektör som Kristina Tidestav. Jag ser fram emot att få jobba med henne framöver för att utveckla Nynäshamns kommun, säger Marcus Svinhufvud (M), kommunstyrelsens ordförande.

"Spännande utmaning"

Kristina har en lång och gedigen erfarenhet av att leda en kommun och av att arbeta med stadsutvecklings- och tillväxtfrågor. De senaste tolv åren har hon varit stadsdirektör i Solna stad och dessförinnan har hon bland annat arbetat i Stockholms stad med att utveckla och marknadsföra Stockholm som etableringsort för företag.

– Det blir en spännande utmaning att få börja arbeta i Nynäshamns kommun, som är en kommun som har helt andra förutsättningar än Solna. Jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper och erfarenheter både av att leda en stor organisation och av stadsutveckling, säger Kristina Tidestav.

Vad har du för relation till Nynäshamn idag?

– Jag har besökt Nynäshamn främst i samband med att jag har varit på väg till Gotland. Jag bor dock själv i Vaxholm och har på det sättet erfarenhet av att leva i en skärgårdskommun. Jag ser fram emot att få lära känna de olika delarna av kommunen, avslutar Kristina Tidestav.

Kristina Tidestav tillträder tjänsten som kommundirektör den 9 januari 2023.