Jenny Ögren klar som ny skolchef

Det är nu klart att Jenny Ögren blir kommunens nya skolchef för grundskolan och grundsärskolan, som snart byter namn till anpassad grundskola.

Kvinna i hamn

Jenny Ögren är redan van vid rollen, då hon de senaste tre månaderna varit tillförordnad skolchef efter Annika Setterquist som gått vidare till ny tjänst i annan kommun.

– Jag är jättenöjd med rekryteringen. Jenny är en mycket erfaren skolledare som nu kommer att kunna anta och driva vårt gemensamma utvecklingsarbete. Ett arbete som ytterst handlar om att stärka likvärdigheten inom och mellan våra skolor. Där vi möter alla våra elevers behov och förutsättningar, säger Pär Olsson som är förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Kvar som rektor tills ny är på plats

Jenny Ögren kommer därmed även i förlängningen att lämna rektorstjänsten för Ösmos skolor, som hon under tiden som tillförordnad skolchef har skött på 20 procents tjänst – vilket fungerat tack vare ökad grad av biträdande rektorer där.

– Jag har trivts otroligt bra som rektor i Ösmo. Nu får vi sätta i gång med rekrytering av ny rektor dit men fram tills att det är klart kommer jag fortsatt att vara rektor där, säger Jenny Ögren.

Vill stärka kvaliteten

Hon ser som ordinarie skolchef fram emot att skapa de allra bästa förutsättningarna för en verksamhetsutveckling som höjer kvaliteten och möter våra elevers behov.

– Vi ska vara stolta över Nynäshamns kommuns skolor, men det finns mer att ge genom att bland annat stärka kvaliteten i undervisningen och skapa förutsättningar för att alla våra medarbetare får möjligheter att lära av varandra och utveckla sin profession.