Kommunfullmäktige 15 juni hålls i Kulturskolans lokaler

Kommunfullmäktiges sammanträde 15 juni flyttas till Kulturskolans lokaler. På sammanträdet ska ledamöterna bland annat fatta beslut om fullmäktige även fortsättningsvis ska hållas i Kulturskolans lokaler.

Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning kan fullmäktiges ordförande efter samråd med vice ordföranden bestämma en annan plats för ett visst sammanträde. På torsdagen fattades ett sådant beslut.

– Orsaken till beslutet är helt enkelt att Folkets hus, där vi brukar ha våra fullmäktigesammanträden, har lämnat återbud på vår bokning till sammanträdet 15 juni, säger Fredrik Sönnergren.

På sammanträdet den 15 juni ska ledamöterna besluta om fullmäktigesammanträdena även fortsättningsvis ska hållas i Kulturskolans lokaler. I oktober 2020 beslutade Kommunfullmäktige att bifalla en motion som föreslog att kommunstyrelseförvaltningen skulle utreda möjliga framtida lokaler för fullmäktige. Förvaltningen föreslog senare att Kulturskolan i Nynäshamn hade bäst förutsättningar. Kommunstyrelsen beslutade därför i februari 2022 att ge förvaltningen i uppdrag att genomföra en projektering för anpassningar av lokalen. I maj samma år beslutade fullmäktige att se uppdraget som genomfört. Kulturskolans lokaler har nu förberetts och upprustats för att fullmäktiges sammanträden ska kunna hållas här.

– Vi är inte på något sätt missnöjda med att ha fullmäktige i Folkets hus. Men vi har sett att det finns ett behov att investera i tekniska lösningar som är bättre anpassade till hur våra mötesformer ser ut idag men också att det är bättre att mötena hålls inom kommunens eget fastighetsbestånd. Och om kommunen ändå skulle göra en sådan här investering ville vi att den också skulle kunna användas av andra verksamheter i kommunen, säger Fredrik Sönnergren.