Översätt

Translate

Translate Stäng

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sök

Meny

Nya parkeringsplatser byggs längs Strandvägen

Längs Strandvägen i Nynäshamn ska det byggas en grusparkering med plats för cirka 25 bilar. Arbetet påbörjas under januari och beräknas vara klart under våren.

Parkeringen ska ligga i skogen bredvid vändplanen, precis innan vägen blir enkelriktad. Mellan vägen och parkeringen kommer det att sparas en skogsdunge.

Orsaken till bygget är att Strandvägen är ett populärt utflyktsmål, inte minst på sommaren, och det finns ett stort behov av fler parkeringsplatser. Under sommaren parkerar många längs vägen eller på vändplanen, vilket riskerar att hindra framkomligheten för bland annat utryckningsfordon.

Omtvistad placering

Beslut om att parkeringen ska byggas har fattats av miljö- och samhällsbyggnadsnämnden (nuvarande samhällsbyggnadsnämnden).

Det ursprungliga uppdraget var att bygga parkeringsplatser längs med vägen, men efter undersökning visade det sig att strandskyddet inte tillät en sådan placering.

Kommunen har istället ansökt om och fått bygglov och strandsskyddsdispens för nuvarande placering. Platsen finns sedan tidigare med i kommunens planering för parkeringsplatser och ytan är utritad som parkering i gällande detaljplan.

Bygglovet överklagades till Länsstyrelsen som har gett kommunen rätt. Länsstyrelsen beslut har också överklagats, men utan bifall.

Flygbild över området med parkering utritad.

Parkeringens placering längs Strandvägen i Nynäshamn

Saknar du något på denna sida?

På nynashamn.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?