Översätt

Translate Länk till annan webbplats.

Translate Stäng

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sök

Meny

Referensföretag Hållbar utveckling Nynäshamn

Nätverkets framgång går hand i hand med de deltagande företagens önskan och vilja att utvecklas På sikt leder detta förhoppningsvis till ökad förståelse för dagens förutsättningar och framtidens möjligheter.

Här möter du några av deltagarna i nätverket för Hållbar utveckling Nynäshamn där de berättar om varför de har valt att delta. 

Möt Annette och Johan Lindqvist på Sorunda korvfabrik

Möt Annette & Johan Lindqvist, mor och son som tillsammans med dottern Madeleine, driver Sorunda Korvfabrik och vars goda korvar återfinns på var mans bord. På fabriken i Sorunda bedrivs mathantverk med endast svenska råvaror. Här arbetar ett 30-tal personer som varje dag producerar mellan 1,5-2 ton högkvalitativa korvar, med hög kötthalt, färska grönsaker och kryddor. Annette berättar stolt om verksamheten som pågått ända sedan 1973 med över tre generationer och hela tiden med stort fokus på god smak och kvalitét.

Mötet med Annette och Johan var mycket intressant och trevligt. Vi fick en rundvandring i fabriken, och vi kan intyga att vi har en fantastisk korvfabrik i Sorunda som är mycket uppskattad. Intresset är stort för svensktillverkad lokal mat. Kött- och chark är populärt. Nya smaker utvecklas hela tiden.

Vi är särskilt glada och stolta över att Sorunda Korvfabrik har valt att verka för att öka handeln med lokala smaker, produkter och tjänster genom att delta i nätverket Hållbar utveckling.

Vi passade på att fråga Annette och Johan varför de valt gå med i projektet Hållbar utveckling Nynäshamn, och varför det är viktigt att delta?

- Här satsar vi på kvalitet och mycket god smak. För oss är det självklart att verka för det lokala och köpa svenska råvaror till produktionen. Här knyts många av våra korvar för hand. Hela processen är ett mathantverk, där vi är mycket noga med vilka råvaror som används för att få högsta kvalitét, svarar Johan. Vi kan bara hålla med till 100 procent och det betyder mycket för oss att Sorunda Korvfabrik är en av våra stolta ambassadörer framåt.


Möt Liisa Johansson på Holmvretens gård

Holmvretens gård

Liisa Johansson, Holmvretens gård, med Mikael Persson, Näringslivs- och arbetsmarknadsnämndens ordförande.

Varför har ni valt att gå med i projektet Hållbar utveckling?

– Jag hoppas att deltagandet ska ge oss kontakter och ökad samverkan mellan oss som driver gårdar och lantbruk i kommunen, svarar Liisa Johansson som även ser fram mot att få kompetensutveckling i projektet.

 

Möt Birgitta Carlsson vid Kängsta naturbruk

Birgitta

Birgitta Carlsson, Kängsta naturbruk

Varför har du valt att gå med i projektet Hållbar utveckling Nynäshamn?

–Jag brinner för hållbart företagande och lokalproducerad mat, och det är frågor som jag kommer kunna arbeta för att främja både som LRF Mälardalens hållbarhetsambassadör, betonar Birgitta Carlsson.

Här kan du läsa mer om Kängsta naturbruk.

Möt Jan-Eric och Sara Harrysson på Björknäsgård.

Jan-Eric och Sara Harrysson, Björknäsgård.

Jan-Eric och Sara Harrysson, Björknäsgård.

- Vi hoppas att deltagandet skall resultera i att fler förstår vikten av att gynna oss som producerar lokala produkter runt om i kommunen. Vi som driver aktiva gårdar och lantbruk behövs. Kunskap föder engagemang. Fler i livsmedelskedjan behöver engagera sig för att vi som brukar jorden skall kunna göra det på ett hållbart sätt, svarar Jan-Eric.

Här kan du läsa mer om Björknäsgård.

Möt Lisa Rosell som driver Långholms Gård Lantbruk och Entreprenad på Järflotta

Ambassadör för Hållbar utveckling Nynäshamn.

Ambassadör för Hållbar utveckling Nynäshamn.

Varför har du valt att gå med i projektet Hållbar utveckling Nynäshamn?
- Vi som driver gårdar eller lantbruk är främst kollegor – inte konkurrenter och jag ser fram mot mer samverkan mellan gårdarna på Södertörn framåt.

Här kan du läsa mer om Långholms Gård Lantbruk och Entreprenad på Järflotta.

Möt Gittan och Ture Hagman, yrkesfiskare som sedan några år tillbaka även driver Yxlö Tours.

Ambassadörer för Hållbar utveckling Nynäshamn.

Ambassadörer för Hållbar utveckling Nynäshamn.

Varför har ni valt att gå med i projektet Hållbar utveckling Nynäshamn?
- För oss lockade möjligheten att kunna utbyta erfarenheter med andra när vi utvecklar verksamheten.

Det sägs att ensam är stark. Men det är ingenting Gittan & Ture tror på.
- Är vi fler kan vi påverka mer. Att lyfta det lokala och närproducerade det känns helt rätt för oss.

Här kan du läsa mer om Yxlö Tours.

Möt Åsa Gefvert som driver Hälsokällan i Nynäshamn.

Ambassadör för Hållbar utveckling Nynäshamn.

Ambassadör för Hållbar utveckling Nynäshamn.

Varför har du valt att gå med i projektet Hållbar utveckling Nynäshamn?
- Alla sätt att närma sig vår sanna natur, alltså att vara en del i ett fungerande ekosystem, är av godo. Både för den egna hälsan och för samhället i stort. Att kunna göra det tillsammans med andra aktörer i samma kommun känns meningsfullt och viktigt för mig.

Här kan du läsa mer om Hälsokällan.

Möt Niklas Tyni som driver Coop Nynäshamn.

Ambassadör Hållbar utveckling Nynäshamn.

Ambassadör Hållbar utveckling Nynäshamn.

För Niklas kom projektet Hållbar utveckling rätt i tiden på flera sätt eftersom att intresset för hållbarhet ökar, och med det även efterfrågan på lokala varor. Att kunna öka andelen lokalt producerade varor i butiken är inte bara en bra service till kunderna, utan det bidrar även till en god utveckling för alla som verkar inom de gröna näringarna i kommunen.

För Niklas har hållbarhet även en viktig social dimension. Att lokala företag verkar tillsammans för att lyfta det lokala och allt vad den egna kommunen erbjuder bygger sammanhållning, stolthet och samhällsengagemang.

Här kan du läsa mer om Coop Nynäshamn.

Möt Christina och Eftichia, som driver Hamnbageriet i Nynäshamns gästhamn.

Ambassadörer Hållbar utveckling Nynäshamn

Ambassadörer Hållbar utveckling Nynäshamn

Varför har ni valt att gå med i projektet Hållbar utveckling Nynäshamn?
- Vi vill verka och samverka lokalt. Genom att vi lär känna fler lokala företagare kommer vi finna lokala produkter att förädla i bageriet. Vi vill utvecklas, och när vi gör det vill vi komplettera utbudet som andra aktörer erbjuder och sätta vårt företag i kontext där vi kan växla upp varandras verksamheter.

Här kan du läsa mer om Hamnbageriet.

Möt Reneh Gharibashvli, Luis Acevedo och Robert Andersson, som driver rosteriet Ziiip Coffee .

Ambassadörer för Hållbar utveckling Nynäshamn.

Ambassadörer för Hållbar utveckling Nynäshamn.

Varför har ni valt att gå med i projektet Hållbar utveckling Nynäshamn?
- För oss var det självklart att gå med. Vi brinner för det lokala och väljer alltid att samverka lokalt när det är möjligt. Något vi hoppas resulterar i att andra väljer oss för att gynna lokala smaker och produkter.

Här kan du läsa mer om Ziiip Coffee.

EU-logga

Projektet möjliggörs genom medel från Europeiska socialfonden och utförs i samarbete med företag från Södertörn, Campus Nynäshamn och Upphandling Södertörn.

Innehåll, dragspel 2

Kontakt

Janet Jonsson

näringslivsutvecklare
08-520 681 48
janet.jonsson@nynashamn.se

Lena Hentschel

näringslivsutvecklare
08-520 681 73
lena.hentschel@nynashamn.se

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad:

Saknar du något på denna sida?

På nynashamn.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?