Sök

Verktygslåda för företag och föreningar

På den här sidan hittar du det mesta du behöver för att marknadsföra ditt företag eller förening tillsammans med vår vackra plats Nynäshamn. Allt har sin grund i det som tidigare arbetats fram kring bilden av Nynäshamn, av Nynäshamnarna själva. I verktygslådan hittar du allt som du kan behöva. Tillsammans sätter vi Nynäshamn på kartan!

Den positiva bilden av vårt Nynäshamn bygger vi alla tillsammans genom att ladda vårt varumärke med positiva värden. Du som företagare och förening är en viktig del i detta arbete. Därför har vi tagit fram en verktygslåda som är anpassad för dig där vi gjort allt för att göra det lätt att göra rätt.

Med Nynäshamn menar vi såklart hela det geografiska området och alla verksamheter som ryms inom Nynäshamns kommungräns.

Här finns även en symbol som du som företagare eller förening kan använda, för att visa att du gillar Nynäshamn och att du är stolt över att vara en del av platsen.

Så här ser vi ut. I manualen hittar du hur du kan använda symbolen i din marknadsföring och kan få inspiration till olika användningsområden.

Vårt mål är att göra det lätt för dig att göra rätt. Därför har vi tagit fram en symbol i en färg som är lätt att applicera på ert eget marknadsföringsmaterial. Det tar för sig samtidigt som det inte tar över.

Symbolen har sin utgångspunkt i Nynäshamns varumärkesplattform och den så kallade visuella identiteten för platsen. Med andra ord, så som Nynäshamn ser ut, när vi kommunicerar kring platsen. Den innehåller bland annat typsnitt, färger och symboler som hjärtan och färgstänk. Med symbolen berättar du att du gillar Nynäshamn och att du är stolt över att vara en del av vår fantastiska plats. Läs gärna mer om detta i texten Om platsvarumärket Nynäshamn.

Det här är symbolen


Svart platta med texten Vi hjärta Nynäshamn, stolt del av Nynäshamn

Den finns i en svensk och en engelsk version, för digital användning respektive för tryck/utskrift.

Symbolen vill gärna finnas med i allt ert material som en påminnelse om tillhörighet och stolthet över vår vackra plats Nynäshamn. Guidning till hur du använder de olika delarna finns i sin helhet i den grafiska manualen. Använd gärna #weloveNYnäshamn och #stoltdelavNYnäshamn när du lägger ut bilder eller skriver om Nynäshamn.

Observera att symbolen inte får användas på kommersiella produkter som till exempel vykort, souvenirer, T-shirts etcetera.

Har du frågor är du självklart varmt välkommen att höra av dig. Kontaktuppgifter finns längst ned på sidan.

Symbolen som gratis klisterdekal

Klisterdekalerna finns som fyrkant (9 cm) att sätta på till exempel dörren till din verksamhet, samt runda (10 eller 5 cm) som passar utmärkt till din laptop eller mobilskal.

Du beställer dekalerna, helt kostnadsfritt genom att skicka ett mejl till naringsliv@nynashamn.se

I bild- och mediabanken finns bilder och filmar för dig som företagare eller förening att fritt använda om du vill berätta om Nynäshamn.

Så får bilderna och filmerna användas

Bilderna och filmerna får användas på webbsidor, i sociala medier, i trycksaker eller presentationer där du vill berätta om eller marknadsföra platsen Nynäshamn (hela den geografiska kommunen.) Var noga med att läsa vilka bestämmelser som gäller för respektive bild.

Generella regler är att bilderna inte får användas på kommersiella produkter, som till exempel vykort och souvenirer utan särskild överenskommelse med Nynäshamns kommun.

Varje gång du vill använda en bild, ska du ladda hem den från bildbanken och där ange vad bilden ska användas till. (Du får inte skicka bilden vidare till någon annan, för annan användning, tipsa då istället om bildbanken.)

Var noga med att ange fotograf när du publicerar bilderna.

Frågor?

Har du frågor kring bilderna eller hur de får användas, så är du varmt välkommen att kontakta Nina på näringslivsavdelningen. Kontaktuppgifter finns längst ned på sidan. Samma sak om du har bilder som du vill dela med dig av.

Här finns texter att inspireras av till din marknadsföring.

När du som företagare vill skriva texter om Nynäshamn i din marknadsföring så får du gärna inspireras av dessa texter nedan. Här hoppas vi också inom kort kunna samla texter om våra kommundelar och olika verksamheter och företag, så att ni kan lyfta varandras verksamheter i marknadsföringen. Har du texter om din verksamhet eller del av kommunen som du vill dela med dig av? Kontakta oss gärna!

Bilden av platsen Nynäshamns kommun kan sammanfattas som i texterna nedan

"I Nynäshamn möts stad, landsbygd och hav. Här har du närhet till det viktiga i livet. Du kan kombinera en trygg småstadsmiljö med storstadens möjligheter. Havsnära områden och ett vackert kulturlandskap ger dig möjlighet att hitta ett boende med närhet till skärgård, en fri horisont och spännande natur upplevelser. Vi är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger dig tillgång till Stockholms stora utbud och arbetsmarknad. Upptäck Nynäshamn – där havet och livet möts."

I Nynäshamn ryms den aktiva fritiden och det eftertänksamma lugnet. Här frodas landsbygd och tätort, konstnärer och entreprenörer, nyskapande företag och musikfestivaler. Och här möts människor från många av världens hörn för att skapa det goda livet nära havet."

"Väx med oss i Nynäshamn"
Vi vet att Nynäshamn är en bra plats. Här frodas landsbygd och tätort, eldsjälar och entreprenörer, nyskapande företag och tusenkonstnärer.

Via havet, nya Norviks hamn och vår passagerarhamn har vi direktaccess till nya marknader, varor och tjänster. Havet är vår hållbara transportväg som tillsammans med hamnarna gör oss till en nyckelspelare i den expansiva Stockholms- och Mälardalsregionen. Lägg därtill bra landkommunikationer till Stockholm, sjötransporter till Västerås och Köping och fokus på ökad tillgänglig verksamhetsmark och lediga lokaler.

Dessutom ges möjligheter till skräddarsydda yrkeshögskoleutbildningar och samarbeten med högskolor och universitet. Genast klarnar bilden av Nynäshamn som en givet lockande plats att etablera och växa på.

Blickar vi framåt ser vi Nynäshamns som ett starkt, konkurrenskraftigt logistiskt nav i Sveriges vassaste tillväxtregion. Här utvecklas innovativa och hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Här byggs boende i alla former och erbjuds oslagbara miljöer för arbete och studier på distans. Här går det att växa på det hållbar sätt vi vill.

Väx med oss i Nynäshamn - där havet och livet möts!"

Kontakt

Nina Munters

tillväxtstrateg
08-520 737 02
nina.munters@nynashamn.se

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: