Sök
Uteservering i gästhamnen i Nynäshamn

Det lokala näringslivet

Näringslivet i Nynäshamn uppvisar en rik variation av företag. De flesta är småföretag och de största branscherna är byggverksamhet och handel.

Det finns cirka 3000 registrerade företag i Nynäshamn, och antalet ökar varje år. Av dessa är cirka 1500 aktiva aktiebolag, det vill säga innehar F-skattsedel och är momsregistrerade.

De branscher som sysselsätter flest personer i Nynäshamn är byggverksamhet, handel samt industri och tillverkning.

Majoriteten är enskilda firmor

Majoriteten av företagen i Nynäshamn är enskilda firmor och relativa andelen företagare är nästan 5 procentenheter högre än i riket. Det finns nästan 900 arbetsgivare i kommunen.

Totalt 67 procent av företagen har en person sysselsatt, 24 procent har 2-4 anställda, 4 procent har 5-9 anställda och 3 procent av företagen har mer än 10 sysselsatta. Andelen egenföretagare men även företag som anställer mer än 10 personer har ökat de senaste åren.

Tio arbetsgivare med över 50 anställda

Nynäshamn har få stora arbetsplatser. Nynäshamns kommun är den största arbetsgivaren med cirka 2 000 anställda. Det finns sju arbetsgivare som har över 50 anställda. Oljeraffinaderiet Nynas AB är det största företaget i kommunen.

Källa: SCB

Hitta och sök på företag

I näringslivsregistret kan du söka på tusentals företag inom Nynäshamns kommun. Genom flera parametrar, kan du bland annat söka på olika branscher och antal anställda.

Årets priser till Nynäshamns företag

Det finns så många goda förebilder i Nynäshamns näringsliv som kan lyftas. Kommunens två priser bidrar förhoppningsvis till att sätta ett tydligt fokus som skapar mer engagemang och positiva krafter kring hållbarhet och stolthet över platsen Nynäshamns kommun.

Årets Hållbarhetspris

Tilldelas ett företag eller företagare som med sina insatser har bidragit till eller upprätthållit en ekologisk och miljömässig hållbarhet, en hållbar resursanvändning eller ett välmående samhälle utifrån hållbarhetsmålens definitioner. Den/de ska kunna tjäna som gott exempel och inspiration för fler i Nynäshamns kommun.

Premieras gör insatser:
- som kan tjäna som goda exempel, nu och i framtiden.
- kännetecknas av kreativitet, nytänkande och framåtanda.
- präglas av engagemang och handlingskraft.

Årets Nynäshamnsambassadör

Tilldelas ett företag eller företagare som i sin gärning och engagemang varit en god ambassadör för Nynäshamns kommun som plats. Någon som står upp för och är stolt över sin kommun och som i dess bästa mening verkligen gillar Nynäshamn!

Vinnarna utses av näringslivsstaben på Nynäshamns kommuns näringslivsavdelning, men vem som helst kan nominera ett företag eller företagare genom att mejla naringsliv@nynashamn.se

Fler priser

Företagarna Nynäshamn delar ut priserna Årets Företagare och Årets Unga Företagare. Nynäshamns Stadskärneförening delar ut pris till Årets Butik och Årets Butiksmedarbetare och Nynäshamnsposten delar ut priset Årets Marknadsförare.

Kontakt

Petra Kålbäck

chef Näringslivs- och
arbetsmarknadsförvaltningen

08-520 688 96

petra.kalback@nynashamn.se

Emelie Norrljung

näringslivskoordinator
08-520 688 05
emelie.norrljung@nynashamn.se

Kicki Lundgren

samordnare sommarjobb
08-520 684 37
kicki.lundgren@nynashamn.se

Nina Munters

tillväxtstrateg
08-520 737 02
nina.munters@nynashamn.se

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: