Sommarutställning med keramikern Annette Arvidsson

Konstutställning med keramikern Annette Arvidsson!

Vernissage lördag 8 juni kl. 11-16!

Utställningen är öppen under butiken Vita Verkstans ordinarie öppettider, tisdag-fredag 14-18, lördag 12-16.

Annette Arvidsson arbetar med keramik, design och konst. Hon är född i Nynäshamn, men har sina rötter i Hälsingland vilket ger sig i uttryck när hon målar och dekorerar.

Annette började arbeta som keramiker 1992. Hon började sin utbildning på Medborgarskolan i Stockholm, var sedan lärling hos keramikern Bror Börsum i Mariefred för att vidare utbilda sig på PKI (Porslin, Keramik och Industriskolan) i Lidköping.
Som medlem i Skärgårdssmak fick Annette utbildning, kurser och samarbeten i konsthantverkande och företagande och deltog i flera utställningar i Stockholm, bland annat på Rosendals trädgård, Gustavsbergs konsthall och på Älvsjömässan, Forma i Helsingfors och på Ålands museum m.m. Hon har även byggt och deltagit i flertalet samlingsutställningar i Nynäshamn och har haft egna separatutställningar.

Annette har även samarbetat med Gustavsbergs porslinsfabrik och skapat mönsterdekorer till serviser.

”När jag skapar i lera använder jag mig mest av stengodslera men även ibland paperclay, porslinslera eller lergodslera. Jag tycker om att både dreja och kavla. Jag mår som bäst när jag skapar helt fritt och får använda min fantasi och jag har naturen som min inspirationskälla. Så är det även när jag målar i tusch, akryl eller i vaxfärger. Jag tycker om att blanda keramik och mitt måleri som då blir tredimensionella tavlor.”

Varmt välkomna!

Information

Datum

Plats

Vita Verkstan
Sandtorpsvägen 10 E
Nynäshamn

Ta sig hit

Ta sig hit
Lokalbuss: Buss 858, 848 respektive 783 från Nynäshamns station till Sandtorps hållplats, 5 minuters promenad från Sandtorps hållplats till butiken på Sandtorpsvägen 10 E.
Pendeltåg: Linje 43 från Nynäshamns station alternativt T-Centralen Stockholm (cirka 50 minuters resa) till Nynäsgård station, cirka 10 minuters gångväg från Nynäsgård station till butiken. Länk till karta

Tillgänglighet

Fri parkering i direkt anslutning. Toaletter finns.

Arrangör

Vita Verkstan - Inredningsbutik & Galleri helena@vitaverkstan.se +46705295247 https://www.facebook.com/vitaverkstan/events  (Länk till annan webbplats) https://www.instagram.com/vitaverkstan/  (Länk till annan webbplats) https:// www.vitaverkstan.se  (Länk till annan webbplats)