Bibliotekskollo 2024, Nynäshamns bibliotek

Rivstarta sommarlovet med läsning och aktiviteter.
Vi läser Dödens bröder av Åsa Lind – och träffar författaren!

Kollot är för dig som är mellan 9 och 12 år. Det kommer finnas en grupp i Nynäshamn, en i Sorunda och en i Ösmo. Grupperna från Sorunda och Nynäshamn kommer åka till Ösmo för författarbesöket. Biblioteket står för resan. Det kostar inget att delta. Biblioteket bjuder på lunch.

Anmälan
Du anmäler dig genom att en vårdnadshavare mejlar till det bibliotek som du vill vara på. Begränsat antal platser. När biblioteket fått din anmälan skickar vi ut en blankett per mejl (blanketter finns också att hämta på biblioteken). Lämna in den ifyllda blanketten till ditt bibliotek senast den 31/5 för att behålla platsen.
Nynäshamn: biblioteket@nynashamn.se
Observera att det endast är barn skrivna i Nynäshamns kommun som kan delta.

Boken och författaren
I ”Dödens bröder” möter vi Opus Olsson. Tillsammans med sina vänner Mosse och Elena försöker han lista ut var vaktis tagit vägen, och varför hans bil står övergiven på skolan.

Åsa Lind är författare på heltid och mest känd för sina böcker om Sandvargen. Onsdag 12 juni träffar alla kollogrupperna henne i Ösmo.

Information

Datum

Inga kommande tillfällen.

Plats

Nynäshamns bibliotek
Stadshusplatsen 3
Nynäshamn

Ta sig hit

Ta sig hit
Med lokaltrafik: Pendeltåg utgår en gång per halvtimme från Stockholm City, destination Nynäshamn. Stig av vid Nynäshamns station. Gå upp mot centrum. Vid Stadshusplatsen, i folkmun även kallat för "Banantorget", ligger Folkets Hus.
Med bil: Väg 73 eller 225 mot Nynäshamn. Invid Folkets Hus finns det ett stort parkeringsgarage. Länk till karta

Tillgänglighet

Det finns två parkeringsplatser avsedda för funktionsvarierade till höger om entrén (10 meter). Vid entrén är marken belagd med kullersten. Bibliotekets entré (86 centimeter) ligger i Folkets Hus. Automatiska dörröppnare finns. Biblioteket har god tillgänglighet i ett plan. Hiss (86 gånger 140 centimeter) finns till Konsthallen och Bildarkivet i källaren.
Toalett för funktionsvarierade finns på nedre plan och nås via hiss. Toaletten är 150 gånger 200 centimeter. Ytterligare en anpassad toalett finns i Folkets Hus. Fråga efter nyckel i Folkets Hus bokningsexpedition.
Telefon finns i rullstolshöjd.

Arrangör

Nynäshamns bibliotek biblioteket@nynashamn.se 08-52068310 https://bibliotek.nynashamn.se/-/bibliotekskollo-2024  (Länk till annan webbplats)