LasseMaja och Cirkusmysteriet - sommarutställning för barn

LasseMaja och Cirkusmysteriet - en klurig och interaktiv utställning! Pågår 17 juni till och med 19 augusti. Välkommen in i Lasses och Majas fantasieggande värld som vi bygger upp i konsthallen på Nynäshamns bibliotek under sommarlovet 2024.

Besökarna får möjlighet att hjälpa Lasse och Maja att lösa mysteriet på Cirkus Splendido, gå in i cirkusvagnar, besöka detektivbyrån och lösa chiffer med hjälp av chiffersnurran. Utställningen bygger på barnboken Cirkusmysteriet av Martin Widmark och Helena Willis. Den handlar om de två barnen Lasse och Maja som har en egen detektivbyrå och hjälper polismästaren i den lilla staden Valleby att lösa olika brott och mysterier.

LasseMaja och Cirkusmysteriet är producerad av Tor Svae, scenografi, Roger Josefsson, snickeri samt producent Klara Svae på Barnutställningar.nu samarbete med Bonnier/Carlsen, Martin Widmark och Helena Willis.

Roligast för barn mellan 6-10 år och andra nyfikna personer!

Utställningen är öppen måndag till fredag kl 10-16. Ingång från baksidan när biblioteket är stängt.

Information

Datum

Plats

Konsthallen, Nynäshamns bibliotek
Stadshusplatsen 3, 14981
Nynäshamn

Ta sig hit

Med lokaltrafik: Pendeltåg utgår en gång per halvtimme från Stockholm City, destination Nynäshamn. Stig av vid Nynäshamns station. Gå upp mot centrum. Vid Stadshusplatsen, i folkmun även kallat för "Banantorget", ligger Folkets Hus.
Med bil: Väg 73 eller 225 mot Nynäshamn. Invid Folkets Hus finns det ett stort parkeringsgarage. Länk till karta

Tillgänglighet

Det finns två parkeringsplatser avsedda för funktionsvarierade till höger om entrén (10 meter). Vid entrén är marken belagd med kullersten. Bibliotekets entré (86 centimeter) ligger i Folkets Hus. Automatiska dörröppnare finns. Biblioteket har god tillgänglighet i ett plan. Hiss (86 gånger 140 centimeter) finns till Konsthallen och Bildarkivet i källaren.
Toalett för funktionsvarierade finns på nedre plan och nås via hiss. Toaletten är 150 gånger 200 centimeter. Ytterligare en anpassad toalett finns i Folkets Hus. Fråga efter nyckel i Folkets Hus bokningsexpedition.
Telefon finns i rullstolshöjd.

Arrangör

Nynäshamns bibliotek biblioteket@nynashamn.se 08-52068310 https://bibliotek.nynashamn.se/-/lassemaja-och-cirkusmysteriet-sommarutstallning-for-barn  (Länk till annan webbplats)