Flicka går längs grusväg en vacker sommarkväll.

Käringboda naturreservat

Käringboda naturreservat är ett friluftsområde i en vacker och välbevarad skärgårdsmiljö. Här kan du vandra mellan betesmarker och skogar, bada, fiska och paddla. Letar du efter utsikt ska du ta dig upp på Vinsberget där du kan se Nåttarö, Utö, Torö, Nynäsham och vackra dagar till och med Landsorts fyr.

På en halvö väster om Nynäshamn ligger Käringboda naturreservat. Här finns en fantastiskt vacker och välbevarad skärgårdsmiljö med skog, hav, berg och ängar.I området ligger också Långholms gård vars djur betar i området och hjälper till att hålla markerna öppna.

Vacker vandring

Grusvägar löper längs betesmarker och skogsområden och uppmärkta vandringsleder tar dig med på vandring över stock och sten.

Badplats

Badplats vid Gravamaren

Bada och paddla

Badar gör du bäst i Nynäsviken på halvöns östra sida och i Gravamaren på västra sidan. Gravamaren är känd för att vara en av de varmaste badplatserna

De lugna skyddade vikarna passar också bra för kajakpaddling.

360-graders utsikt från Vinsberget

Gillar du utsikt ska du ta dig upp till Vinsberget där du fina dagar kan se ända till Landsorts fyr.

Utsikt över skog och hav en vinterdag

Utsikt från Vinsberget en vinterdag.

Ta sig hit

Buss

Ta buss 848 eller 852 från Nynäshamn till hållplats Järflottavägen, som ligger cirka 1 kilometer norr om reservatsgränsen. Stockholms Lokaltrafik

Bil

Från Stockholm ta väg 73 mot Nynäshamn och sväng av mot norra Nynäshamn. Ta avfart mot Torö/Herrhamra och sväng vänster på Långholmsvägen vid skylt mot Käringboda.

Från Nynäshamn ta Nynäsvägen mot Stockholm och ta avfart mot Torö/Herrhamra, sväng vänster på Långholmsvägen vid skylt mot Käringboda. 

Området sköts av Skärgårdsstiftelsen

Karta

Kontakt

Nynäshamns Besökscenter

08-520 737 00
info@nynashamn.se


Besöksadress

Fiskargränd, Nynäshamns Fiskehamn

Länk till karta

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: