Utsikt över hav, öar och hustak.

Utsikt från vattentornet i Nynäshamn.

Plats för utsikt

I Nynäshamns kommun finns det flera platser där du kan få se stad och landskap från utsiktsplatser. Promenera upp i det gamla vattentornet på Trehörningen, bo i en gammal lotsutkik på Landsort eller vandra upp på ett högt berg. Vi lovar att du inte blir besviken.

Från det gamla vattentornet på Trehörningen kan du beskåda både stad och skärgård. Om du inte riktigt vet vilken ö du ser så finns det ett sjökort uppsatt. Dessutom finns det skyltar som informerar om stadens historia, på svenska och engelska. Missa inte denna pärla!

08-520 737 00 (Nynäshamns besökscenter)

Utsikt från torn på Trehörningen

Den vackra fyren, som är Sveriges äldsta, står majestätiskt på ön Landsorts södra udde. Välkommen upp i fyren, hör dess spännande historia och njut av utsikten. Turer dagligen sommartid. Övriga året vid förfrågan.

070-519 90 90
www.g-mo.se
Svedtiljas på Landsort på Facebook
Svenska fyrsällskapet om Landsorts fyr

 

Landsorts fyr

Bo i det gamla lotsutkikstornet, med skärgårdens mest storslagna utsikt från fönstret! Tänk dig att vakna upp på morgonen, öppna fönstret och känna den friska havsluften medan du ser ut över det öppna havet.

070-2199090
www.g-mo.se
Svedtiljas på Facebook
Svedtiljas på Instagram
Svedtiljas på Tripadvisor


Vy över Landsort

På Alhagens Våtmark finns det så kallade Pagodberget, eller Buddhaberget som det också kallas då Dalai Lama har välsignat platsen. Namnet kommer ursprungligen från den buddistiska nunnan Catarina som började bygga en pagod år 1994. Bygget avstannade dock och idag kan du njuta av den vackra utsikten över skärgården.

08-520 737 00 (Nynäshamns besökscenter)

Får vi lov att presentera härliga Vinsberget i Käringboda! Från toppen som är 67 meter över havet har man en 360 gradig vy där du bland annat kan se Landsorts fyr, Nåttarö, Utö, Torö, Nynäs med mera. Så ta med kikare och fikakorg då det finns både bord och bänkar på toppen.

Skärgårdsstiftelsens karta över området
Skärgårdsstiftelsens information om Käringboda
08-520 737 00 (Nynäshamns besökscenter)

Vinterutsikt från Vinsberget

I Sorunda tronar Vårdberget med en hisnande utsikt över Himmerfjärden! På toppen finns en vårdkase på ett röse från bronsåldern. Från parkeringen följer du skylten "Kase" och går sedan uppåt cirka 10 minuter. Är sikten god kan du skåda Hörningsholms slott på Mörkö och Furuholmsskansen på Skansholmen.

08-520 737 00 (Nynäshamns besökscenter)

Utsikt från toppen av Vårdberget i Sorunda med vårdkasen i förgrunden.

I stadsdelen Kullsta i norra Nynäshamn ligger Vårdkasberget. Härifrån kan du se en del av havet och en bit av stadsdelen Kullsta.

08-520 737 00 (Nynäshamns besökscenter)

Utsikt från Vårdkasberget i Nynäshamn

Från vattentornet i Nynäshamn har du utsikt mot bland annat Nynäsviken. Du kan inte gå upp i själva tornet, men utsikten från berget är värt probmenaden upp. Bänkar finns både på vägen upp och uppe på berget.

08-520 737 00 (Nynäshamns besökscenter)

Utsikt över hav, öar och hustak.

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: