Nynäshamns traditionella julmarknad

Andra helgen i advent, lördag den 9:e december och söndag den 10:e december är det åter dags för Nynäshamns traditionella julmarknad i Fiskehamnen. Shoppa julklappar och julens mat, se tomtemor fara fram på wakeskate, lyssna på ljuvlig körsång och mycket mer.

Andra advent fylls Fiskehamnen av marknadsstånd med uppskattade julklappar och genuint skapat utbud. Här hittar du bland annat karameller, ost, korv, praliner, marknadskarameller, brända mandlar, sylt, honung, te, kaffe, egendesignade ljus, dörrkransar, granbockar, julgranar, keramik, unika smycken, mössor, raggsockor, luffarslöjd och annat hantverk – kort och gott något för alla.

På den julpyntade scenen vid hamnbodarna tar tomten emot barnens önskelistor. Om vädret tillåter så kommer tomtemor traditionsenligt fara fram i hamnbassängen på wakeskate. Vi tänder värmande eldar på området, det bjuds på julsånger från olika körer och magi uppstår när en trollkarl dyker upp. Ponnyhästarna står redo att ta med barnen på en ridtur och på närliggande krogar och caféer serveras allt från varm choklad och lussebullar till smakrika jultallrikar.

Till ljudet av bjällerklang går skjuts med häst och vagn mellan hamnen och centrum, där det bjuds på glögg, pepparkakor och julfyllda butiker.

Försäljare & program

​Under november börjar Nynäshamns Stadskärneförening lägga in listan över de försäljare som kommer på julmarknaden, men redan nu kan de lova hantverksmässigt producerade brända mandlar, ostar, smycken, kläder och mycket mer.
Hela programmet ser ni lite längre fram.
För uppdateringar, vänligen besök: www.nynashamnscentrum.se/julmarknad2023.html

Marknaden hålls i Fiskehamnen på Fiskargränd i Nynäshamn som ligger i direkt anslutning till buss och pendeltåg vid Nynäshamns Station.
Parkeringsmöjlighet finns i hamnområdet och vid Nynäshamns station men även i parkeringsgaraget med infart Mörbyvägen samt på Alkärrsplan i centrum. Parkerar du i centrum kan du åka gratis med häst & vagn ner till marknaden från korsningen Fredsgatan/Centralgatan.

Välkommen till en stämningsfull och traditionell julmarknad i Nynäshamn!

Information

Datum
09 december 2023
10 december 2023

Tid
Klockan 11.00 – 16.00

Biljettinformation/anmälan
Fri entré

Plats:
Nynäshamns Fiskehamn
149 30 Nynäshamn

Ta sig hit:
Pendeltåg utgår en gång per halvtimme från Stockholm City, destination Nynäshamn. Stig av vid Nynäshamns station. Gå sedan mot vattnet.

Länk till karta (Google Maps)

Tillgänglighet:
Tillgänglighetsanpassad toalett med skötbord finns lokaliserad bakom Nynäs Rökeri. Här finns även ytterligare en toalett samt en urinoar. Ytterligare en anpassad toalett med skötbord finns vid Gästhamnskontoret på Fiskargränd 5.
Parkering finns i direkt närhet varav några är tillgänglighetsanpassade.
» Läs mer om parkering

Kontakt:
Nynäshamns Stadskärneförening
070-493 11 78
centrumledare@nynashamnscentrum.se
www.nynashamnscentrum.se/
www.facebook.com/Nynashamncentrum