Ellen Skafvenstedt – textil skulptur

"Jag hade en sån men den är borta nu", leder tankarna till de saker som passerar genom våra liv. Det är tanken med Ellen Skafvenstedts utställning som pågår från den 18:e november till och med den 9:e december 2023. Vernissage lördag den 18:e november klockan 11-14.

I utställningen visar Ellen Skafvenstedt en platsspecifik installation, vars innehåll pendlar mellan storskaliga vävar, hängande plastföremål och detaljrika pärldraperier. Verket står centrerat i rummet och är utplacerat som en vägg mellan galleriets två pelare, vilka nu får fungera som ett ramverk. Titeln: Jag hade en sån men den är borta nu, leder tankarna till de saker som passerar genom våra liv. Sådant som köps och sedan slängs, eller kanske bara försvinner. Vissa saker får oss att känna nostalgi, andra är identitetsskapande, medan en del inte betyder någonting särskilt över huvud taget.

Ellen Skafvenstedt är en Göteborgsbaserad konstnär som arbetar brett med en mängd uttryck och medium. De senaste årens projekt har bland annat innefattat textila tekniker som applikationsbroderi och stickning, men även skulpturala arbeten där hon har använt funna objekt som material. Grunden i Ellens konstnärskap är frågor som kretsar kring konsumtion och nedskräpning och hon använder i princip enbart begagnade och förkastade material i sina verk.

Ellen Skafvenstedt är utbildad på Konstfack och Umeå Konsthögskola. De senaste åren har hon bland annat ställt ut på Galleri Verkligheten i Umeå, Konstepidemin i Göteborg och Galleri Hanaholmen i Finland. Ellen är representerad av Göteborg Konst och Statens Konstråd. Utöver detta driver hon även Galleri BOX i Göteborg och arbetar på Göteborgs Konsthall.

Bibliotekets öppettider

Måndagar 10-19
Tisdagar 10-17
Onsdagar 12-17
Torsdagar 10-19
Fredagar 10-17
Lördagar 11-14
Söndagar Stängt

Information

Datum
30 november 2023
01 december 2023
02 december 2023
04 december 2023
05 december 2023
06 december 2023
07 december 2023
08 december 2023
09 december 2023

Tid
Klockan 10.00 – 17.00

Plats:
Nynäshamns Konsthall, Nynäshamns bibliotek, Folkets Hus Nynäshamn
Stadshusplatsen 3
149 81 Nynäshamn

Ta sig hit:
Med lokaltrafik: Pendeltåg utgår en gång per halvtimme från Stockholm City, destination Nynäshamn. Stig av vid Nynäshamns station. Gå upp mot centrum. Vid Stadshusplatsen, i folkmun även kallat för "Banantorget", ligger Folkets Hus.

Med bil: Väg 73 eller 225 mot Nynäshamn. Invid Folkets Hus finns det ett stort parkeringsgarage.
Länk till mer information om parkeringar i Nynäshamn

Länk till karta (Google Maps)

Tillgänglighet:
Det finns två parkeringsplatser avsedda för funktionsvarierade till höger om entrén (10 meter). Vid entrén är marken belagd med kullersten. Bibliotekets entré (86 centimeter) ligger i Folkets Hus. Automatiska dörröppnare finns. Biblioteket har god tillgänglighet i ett plan. Hiss (86 gånger 140 centimeter) finns till Konsthallen och Bildarkivet i källaren.
Toalett för funktionsvarierade finns på nedre plan och nås via hiss. Toaletten är 150 gånger 200 centimeter. Ytterligare en anpassad toalett finns i Folkets Hus. Fråga efter nyckel i Folkets Hus bokningsexpedition.
Telefon finns i rullstolshöjd.

Kontakt:
Nynäshamns bibliotek, bildarkivet
08-520 683 12
emma.palmer@nynashamn.se
https://bibliotek.nynashamn.se/konsthallen
Nynäshamns bibliotek på Facebook
Nynäshamns bibliotek på Instagram
Nynäshamns bibliotek på Youtube