Lekplats i form av ett skepp.

Lekskeppet Hoppetossan ligger på Frejas holme i Nynäshamns Fiskehamn. Foto: Klapp & co.

Lekplatser i centrala Nynäshamn

I Nynäshamn finns det mycket att göra för de små. Här hittar du alla lekplatser på gångavstånd från centrum och Fiskehamnen.

Lekskeppet Hoppetossa, Frejas holme

På Frejas holme i Fiskehamnen finns det stora lekskeppet Hoppetossa som passar extra bra för lite äldre barn. Lillbåten bredvid är till för de allra minsta. Här finns också gungor, bord och bänkar. Precis intill finns servering och minigolf och i närbelägna hamnbodarna hittar du glass, crepes med chokladfyllning och annat som brukar vara populärt hos de minsta. Lekplatsen ligger på en gräsyta invid småbåtshamnen och både vuxna och barn kan roa sig med att spana på båtar och båtfolk. Minigolf och servering finns intill. Närmsta offentliga toalett finns vid Nynäshamns station cirka 200 meter från lekplatsen.

Hitta hit: Frejas Holme 1 vid gästhamnen i Nynäshamn.

Kille på skateboard framför skatepark

Skateparken vid Estö IP. Foto: Johan Gustafsson.

Estö lekpark och skatepark

På Estö IP hänger både barnfamiljer och tonåringar, det är perfekt för dig som har både stora och små barn. Här finns en stor lekpark, 900 kvadratmeter skatepark, utegym och fotbollsplan. Det finns också bänkar, grillar och offentliga toaletter.

Hitta hit: Estö IP, Hamnviksvägen 16 i Nynäshamn

Nickstabadets lekplats

Längs stranden vid Nickstabadet finns en alldeles ny lekplats med bland annat klätterställning, klättervägg, balansbana, klätternät, rutschbanor och gungor. När vädret är vackert kan du spendera hela dagen här, med bad, vattenrutschkana, beachvolley och hopptorn.

Kamelparken

Kamelparken är en centralt belägen lekplats. Parken har fått sitt namn efter gungdjuren i form av kameler. Här finns också tre gungor varav två för mindre barn och en stor klätterställning med bland annat en rutschkana. Det finns också parkbänkar och bord med tillhörande bänkar.

Hitta hit: Idunvägen 3 i Nynäshamn, vid Nynäshamns centrum

Stadsparken

I Stadsparken finns stora gräsytor och parkbänkar, en liten lekpark med gungställning småbarnsgunga och kompisgunga, klätterställning med rutschkana, gungbräda och gungdjur. För de äldre barnen finns också ett stort klätternät.

Hitta hit: Nynäsvägen 23 i Nynäshamn.

Fler lekplatser

Det finns också många mindre lekplatser runt om i staden, här hittar du dem:

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: