Louise Franzén porträtterad på Strandvägen (Ringvägen), Nynäshamn.

Klipporna längs Strandvägen. Foto: Johan Gustafsson

Salta bad nära Nynäshamns stad

Nynäshamn är lika med saltstänkta bad. Här behöver du inte ha egen båt för att få skärgårdskänsla. Ta en promenad ut på Strandvägen och leta reda på en egen solvarm klippa eller kör en heldag på Nickstabadet med vattenrutschkana, bechvolley och ett hopp från tian för den våghalsige.

Lek och bus på Nickstabadet

Har du barn eller tonåringarn är det till Nickstabadet du ska bege dig. Här kan du lätt spendera en heldag med att åka vattenrutschkana, hoppa från hopptornet, sola på stranden, gräsmattan eller solbryggran, spela beachvolley eller leka på den alldeles nya lekplatsen. På Nicksta finns också kiosk, matservering och en camping.

Toaletter finns vid gångvägen mot campingens reception. Handikappramp finns under sommarsäsongen. Färskvatten finns i kran.

Hitta en egen klippa längs Strandvägen

Strandvägen är nynäshamnarnas egen favorit, det är här morgondopp och kvällspromenader tas. Vägen löper längs stenstränder och klippor, här är det bara leta reda på en egen solvarm plats. Längs Strandvägen hittar du också den vackra Drottningviken, en liten skyddad vik där du kan ta ett dopp från stenstranden.

Två personer går på en stenstrand i kvällssol

Stenstrand vid Strandvägen i Nynäshamn.

Badvikar vid Lövhagen

Om du vill ha ett mer naturnära bad ska du fortsätta längs Strandvägen ut till naturområdet Lövhagen. Vid vikarna Första och Andra Pumpviken finns små sandstränder och på den vackra udden Knappelskär kan du välja sandstrand på ena sidan eller stenstrand på den andra. På Lövhagen finns också vackra naturstigar och Lövhagens kaffeservering.

Familj har picknick på klippa vid havet.

Knappelskär på Lövhagen.

Hamnviksbadet

Hamnviksbadet ligger på Estö i Nynäshamn på väg ut mot Lövhagen. Hit går både unga och gamla i området för ett snabbt dopp eller för att plaska i timmar i vattnet som oftast är varmast i stan. Här finns en liten sandstrand, en gräsyta och en brygga med badstege. En bit bort längs grusvägen finns en större trampolin. Det finns också toaletter. Ett närlivs och ett par restauranger finns på gångavstånd.

Hitta badplatserna

Alla badplatser finns markerade i Google maps.

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: