Fiskeäventyr i Nynäshamn

Nynäshamn är en pärla för alla fiskeentusiaster med lättillgängliga natursköna omgivningar och fiskerika vatten. Öring, abborre, gädda, havsöring, lax och strömming är några av de fiskar du kan få på kroken här. Vill du få en upplevelse utöver det vanliga ska du hänga på någon av de fiskeguider som finns här.

I Nynäshamn finns stora möjligheter till varierat fiske i natursköna miljöer. Här kan du testa havsfiske eller fiska i någon av våra sjöar.

Fiska havsöring eller trolla efter lax

Havsöring fiskas främst under vår och höst. Det kan vara bra fiske längs med hela Strandvägen och även på Torö stenstrand och Yxlöviken under mars-maj och oktober-november.

Under hösten vandrar abborren in i Nynäsviken och särskilt rikligt förekommer de i Hamnvik, men också vid brofästet på Yxlö. Ibland i så rikliga mängder att det kryllar i vattnet.

Utanför Landsort går det bra att trolla efter lax. Säsongen brukar vara från mitten av maj fram till midsommar.

Sjöarna Muskan och Fjättern erbjuder också fina fiskemöjligheter och vackra omgivningar. Här köper du fiskekort.

Fiska med fiskeguide

Om du är ute efter en fiskeupplevelse utöver det vanliga ska du ta hjälp en fiskeguide. Här är tre arrangörrer som erbjuder fisketurer i Nynäshamn:

En man och en kvinna framför en rustik bar.

Gittan och Ture Hagman på Yxlö Tours

Tänk på hållbarheten

Tänk alltid på att fiska hållbart och ta inte upp mer fisk än du tänkt äta, bedriv gärna "catch and release". Det finns också fredningstider att tänka på när du fiskar efter olika arter.

Kontakt

Nynäshamns Besökscenter

08-520 737 00
info@nynashamn.se


Besöksadress

Fiskargränd, Nynäshamns Fiskehamn

Länk till karta

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: