Klättra

Spännande, avkopplande och roligt. Det är många som har hittat glädjen i klättring. I Nynäshamnstrakten finns några av de finaste klipporna och klippblocken för klättring i Stockholmsområdet.

Magnifik utsikt på Vårdberget

Vårdberget är ett lättillgängligt berg med klättring både för nybörjare och för avancerade klättrare. Klättringen är naturskön och solig och utsikten över Himmerfjärden är magnifik. På sommaren kan man dessutom kombinera turen med ett dopp efteråt.

Mer om klättring på Vårdberget

Utmanande klättring på Grönbrinksberget

Grönbrinksberget är 20-25 meter högt och erbjuder lite svårare klättring med väl säkrade sprickor. Det finns också några enklare passager. På försommaren är klättringen bäst eftersom vegetationen växer sig tät senare på säsongen.

Mer om klättring på Grönbrinksberget

Klättring och bad på Fullbroberget

Fullbroberget erbjuder lättare klättring där berget har en mindre lutning. Vid Fullbro finns också en fin badplats. Tänk på att respektera de som bor i området.

Naturskön bouldering längs Strandvägen

Strandvägen och Lövhagen är perfekt för bouldering – klättring på klippblock. Strandvägen byggdes inför sommar-OS 1912, men är idag en favorit för söndagsflanörer, motionärer och solbadare. I slutet av Strandvägen finns naturområdet Lövhagen med grusvägar, uppmärkta leder i skogen, badvikar, klippor och Lövhagens café. En av de vackraste platserna för bouldering är halvön Knappelskär.

Mer om bouldering på Strandvägen och Lövhagen

4 andra bra klippor

Mer om leder i Nynäshamnsområdet

27crags.com

Sverigeföraren.se

Boken Klättring i Stockholm/Stockholmsföraren

Kontakt

Nynäshamns Besökscenter

08-520 737 00
info@nynashamn.se


Besöksadress

Fiskargränd, Nynäshamns Fiskehamn

Länk till karta

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: