Båtliv

I Nynäshamn finns omkring 1500 öar. Du som har tillgång till båt, grattis - du har massor att upptäcka!

Gästhamnar

Nynäshamns gästhamn

De cirka 300 båtplatserna ligger väl skyddade innanför norra Europas största flytande vågbrytare. Stadens centrum och station ligger ett stenkast bort. Här finns all tänkbar service som båtbottentvätt, pump out och möjlighet att lämna avfall. Nynäshamns Gästhamn ligger centralt belägen i stadens fiskehamn, tillsammans med Nynäshamns Besökscenter. I fiskehamnen kan du även enkelt tanka din båt på Nynäshamns enda sjömack

Mer om Nynäshamns gästhamn

Landsort

Landsort är Stockholms skärgårds sydligaste utpost och här sträcker sig Sveriges äldsta fyr mot skyn. Till Landsort kan du åka året runt. Enklast åker du med färjan men det går även att ta sig till Landsort med egen båt. Det bästa är att lägga till i den norra hamnen där det går att hyra cyklar för att ta sig till öns centrala delar.

Nåttarö

30 minuter med båt från Nynäshamn ligger Nåttarö. Ön består av sandstränder, tallskog, fina promenadstråk och mycket mer. Här kan du även hyra en stuga eller äta en bit mat.

Utö

Utö kan du lätt spendera några dagar. Lägg till i gästhamnen eller bo bekvämt i en stuga eller i Utös eget Värdshus. På Utö kan du fylla på skafferiet med förnödenheter, köpa glass, läsa kvällstidningen samtidigt som du kan hitta en alldeles egen klippa eller sandstrand i sällsam skärgårdsnatur och bara vara. På Utö finns även en sjömack så att du kan tanka båten inför hemresan.

Pojke sitter i fören på en motorbåt som färdas genom Dragets kanal

Dragets kanal.

Härliga badvikar för dig med egen båt

Skvallerhamn (ön Järflottas östra sida)

Klipporna är dramatiskt storslagna och havet är sällan riktigt stilla här ute. Men de dagar under högsommaren då högtrycket ligger stabilt och stackmolnen hopas in över land finns ingen bättre badplats än klipporna på utsidan av Skvallerhamn.

Rassa vikar (Käringboda)

Vattnet är alltid varmast i Rassa. De grunda flikiga vikarna är idealiska för den som gillar varma bad. Här inne är vattnet skyddat från vind och vågor vilket betyder att temperaturen sommartid ofta är åtminstone tre grader högre än utomskärs. Bonus är de höga klipporna varifrån det går alldeles utmärkt att hoppa. Egen båt eller egen bil krävs för att ta sig hit.

"Picklahej" (Sandskär på sjökortet)

Ytterskärgård eller innerskärgård, klippor eller sandstrand? Det är bara att välja när du landar på Picklahej, eller Sandskär som denna lilla ö heter på sjökortet. Även valmöjlighet till gigantiska grannön Järflotta gör Pickla till en svårslagen pärla.

Sågviken

En pärla i Nynäshamns skärgård med en långgrund sandstrand. Sågviken är en perfekt vik att ankra i eftersom den är skyddad från vinden. Går du i land finns det fina promenadvägar runt hela Järflotta.

Valsviken

På norra delen av Järflotta, precis utanför Picklahej, ligger Valsviken. Här finns en fin långgrund sandstrand och storslagen utsikt över Mysingen. Det bästa är att ankra båten en bit ut och vada in till land.

Fyra restauranger du kan ta båten till

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: