Godsmagasinet i Nynäshamn

Godsmagasinet i Nynäshamn.

Kultur

Gå på bio, titta på konst, lyssna på musik eller gå på museum - i Nynäshamn finns det kulturupplevelser för alla.

Bio

Visst är det härligt och en förhöjd upplevelse att sätta sig skönt i biosalongen mörker och låta sig uppslukas av en ny händelse och plats. På Bio Vågen visas alla typer av filmer och även direktsända operor från från Metropolitan och vårt egna operahus i Stockholm. Utöver detta används scenen till gästande stand-up komiker, teater med mera.

Bio vågen

Nynäshamns konsthall

Konsthallen ligger i Nynäshamns bibliotek. I konsthallen visas olika sorters utställningar under året – konst av professionella konstnärer och amatörer, vårsalonger och elevutställningar, fotoutställningar, utställningar riktade till barn och mycket mer. Konsthallen har samma öppettider som biblioteket.

Nynäshamns konsthall

Konstpoolen

Konstpoolen är en Konsthall i Nynäshamns gamla badhus. Här ordnas förutom utställningar, evenemang där musiken flödar och öppen ateljé där alla får komma och måla.

Konstpoolen

Konsthallar och gallerior

Godsmagasinet

Godsmagasinet ligger nära Fiskehamnen i Nynäshamn. Lokalen fungerar som en blandning mellan utställningssal och butik, där du finner både konst och olika sorters hantverk.

Godsmagasinet

Nynäshamns hembygdsförenings museer

Hembygdsföreningen har museer i historiska byggnader såväl på Hembygdsgården i Nynäshamn som på Landsort.

Hembygdsföreningens museer i Nynäshamn och på Landsort

Museum

Nynäshamns järnvägsmuseum

Föreningen har rustat upp lokstallet och samlar på lok och vagnar, företrädesvis sådana som har anknytning till Nynäshamn och Nynäsbanan. I lokstallet visar föreningen upp sin samling av äldre järnvägsfordon.

NJM - Nynäshamns Järnvägsmuseumjärnvägsmuseum

Hembygdsgårdar och museum

Sorunda hembygdsförening
Sorunda hembygdsförening äger fattigstugan i Torp vid prästgårdsparken. Föreningen har en omfattande samling av föremål och textilier.

Sorunda Hembygdsförening

Nynäshamns hembygdsförening
Nynäshamns hembygdsförening har vid hembygdsgården i Nynäshamn samlat ett flertal byggnader som flyttats dit från trakten. Här finns också ett museum som sommartid är öppet på söndagarna. Vid hembygdsgården ligger torpet Sand eller Luddes stuga som det också kallas. Luddes stuga är Nynäshamns äldsta boningshus.

Nynäshamns hembygdsförening

Torö hembygdsförening
Torö hembygdsförening har sin verksamhet i Hembygdshuset, invid Torö lanthandel. Föreningen har ett arkiv som omfattar fotografier, andra handlingar och föremål.

Torö Hembygdsförening

Ösmo hembygdsgille
Ösmo hembygdsgille har sin hembygdsgård vid Nyble i Ösmo.

Ösmo Hembygdsgille

Kontakt

Nynäshamns Besökscenter

08-520 737 00
info@nynashamn.se


Besöksadress

Fiskargränd, Nynäshamns Fiskehamn

Länk till karta

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: