Nyheter och pressmeddelanden

Här finns de senaste av kommunens nyheter och pressmeddelanden som publicerats på vår webbplats.


 • Företagen mindre nöjda i årets undersökning


  Företagsklimatet i Nynäshamns kommun får i år ett lägre betyg än förgående år. Det visar Svenskt Näringslivs mätning av det lokala företagsklimatet som släpptes idag.

 • Förskola och skola får gemensam pedagogisk inspiration i Italien


  En grupp från kommunens förskole- och grundskoleverksamhet är just nu i Reggio Emilia, Italien, för studiebesök, föreläsningar och workshops. Allt som en del i det EU-finansierade Erasmusprojekt som pågått sedan 2021.

 • Kommunens pedagogik används av KTH


  En fin fjäder i hatten för kommunens skolverksamhet är det verkligen när försteläraren Agneta Jansson från Gröndalsskolan nu kommer att ses och höras i olika KTH-sammanhang.

 • Sjuktalen i den kommunala hemtjänsten sjunker


  Sedan 1 februari i år har antalet sjukskrivna medarbetare i den kommunala hemtjänsten sjunkit till strax under 10 procent från omkring 24 procent motsvarande period förra året. Den nya organisationens förändringar genom bland annat nya lokaler och flera förändringar i ledning och arbetsmiljö tros vara några av orsakerna till det förbättrade resultatet.

 • Kommunen bjuder in till temakväll om civilt försvar


  Vad är civilt försvar och hur fungerar det i praktiken? Det är frågor som står på agendan när kommunen bjuder in till en temakväll den 21 maj på Skärgårdshotellet. Under kvällen pratar bland annat Hans Wallmark (M), ordförande i försvarsberedningen och Mikael Jeppsson, chef för Samverkan Stockholmsregionen, om det civila försvaret utifrån sina respektive roller och det nationella respektive regionala perspektivet. Temakvällen är en av flera inplanerade om olika aktuella teman.

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: