Adrian, elev på bygg- och anläggningsprogrammet

Adrian Granström går tredje året på bygg- och anläggningsprogrammet på Nynäshamns gymnasium. Han gillar mest att få komma ut och praktisera i riktiga livet – och att han har en riktigt bra lärare i huvudämnet.

Varför valde du Nynäshamns gymnasium?
– För jag vet att om jag hade pendlat till ett annat gymnasium hade jag inte orkat så mycket. Det är skönt att ha skolan nära.

Varför valde du bygg- och anläggningsprogrammet?
– Jag var rätt trött på skolan. Brorsan gick programmet och tyckte det var bra. Han är golvläggare och min pappa är golvläggare och jag vill gå i samma spår. Det är rätt linje för mig.

Vilket är bästa ämnet, tycker du?
– Får man säga bygg? Då säger jag bygg! Wow, byggläraren vi har just nu är verkligen grym. Om man väljer byggprogrammet och får honom, då kan man vara säker på att man får en bra lärare.

Är det stor skillnad från grundskolan?
– Ja, just på byggprogrammet är det generellt inte lika teoretiskt. Om man inte orkar ha så mycket plugg så är bygg definitivt rätt alternativ. Man får komma ut i riktiga livet.

När trivs du som bäst på skolan?
– Skulle säga när jag är nere på bygg eller är ute och praktiserar – det är det jag brinner för. Geografi, historia och sånt är inte mina favoritämnen.

Vad gör du på fritiden?
– Tränar mycket på gym och umgås med folk. Jag försöker jobba och lära mig så mycket jag kan. Jag hjälper morsan i butik eller så hjälper jag farsan.

Vad gör du om fem år?
– Jag jobbar som golvläggare.

Kontakt

Ola Karlsson

studie- och yrkesvägledare
08-520 683 28
ola.karlsson@nynashamn.se

Sidan senast ändrad: