Två händer på tangentbord två händer som skriver

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program skapat för nyfikna. Programmets kärna är människans möte med tekniken och teknikutvecklingsprocessen, som innehåller alla led från idé till färdig produkt eller tjänst.

Ett intresse för att sätta igång, planera och genomföra projekt och en vilja att lära dig mer om entreprenörskap och företagande är en fördel på det här programmet.

I vårt högteknologiska samhälle är behovet stort av människor med teknisk och digital kompetens.

Inriktning informations- och mediteknik

På Nynäshamns gymnasium kan du läsa Teknikprogrammet med inriktning mot informations- och medieteknik. Det är ett bra val för dig som är intresserad av it och datorer och som vill ha en bred behörighet från teknikprogrammet med specialkunskaper i programmering.

I kursen dator- och nätverksteknik lär du dig hur man kopplar upp datorer i nätverk och mot servrar. I kursen programmering lär du dig flera olika programmeringsspråk, samt utveckla egna appar med webben som plattform. Du läser dessutom kursen webbutveckling, som ska ge dig färdigheter i bland annat HTML5 och CSS.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. I framtidens samhälle blir du en viktig kugge. Du kommer att behärska nätverk och ha en bred kompetens inom it och digitala medier.

Programgemensamma kurser:

  • Fysik 1, 150 poäng
  • Kemi 1, 100 poäng
  • Teknik 1, 150 poäng
  • Gymnasiearbete TE, 100 poäng

Teknikprogrammets kurser

Skriv tabellbeskrivning här

Inriktning informations- och medieteknik

Programmering 1, 100 poäng

Programmering 2, 100 poäng

Webbutveckling 1, 100 poäng

Webbutveckling 2, 100 poäng

Dator- och nätverksteknik, 100 poäng

Tillämpad programmering, 100 poäng

Teknik–specialisering, 100 poängHögskoleförberedande program

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Det ger dig en grund för att studera vidare på universitet eller högskola. Med det menas att programmen innehåller de ämnen och kurser som du behöver för att få grundläggande behörighet att söka till utbildningar på universitet eller högskola.

Kontakt

Ola Karlsson

studie- och yrkesvägledare
08-520 683 28
ola.karlsson@nynashamn.se

Sidan senast ändrad: