Elever i klassrum

Nynäshamns anpassade gymnasieskola

På Nynäshamns anpassade gymnasieskola är ditt lärande och din utveckling i fokus. Det utgår alltid från dina förutsättningar och behov, i en miljö som är öppen, trygg och respektfull.

Ditt lärande och din utveckling är det viktigaste för oss. För det krävs att du får undervisning av skickliga lärare, och att undervisningen utgår från de förutsättningar och behov du har. Att du känner dig trygg och kan vara dig själv är grunden för din personliga utveckling.

Här hos oss befinner du dig i ett mindre sammanhang där alla känner alla, men får samtidigt möjlighet till gemenskap och utbyte med övriga elever och program.

Program och projekt som utvecklar

På Nynäshamns gymnasium kan du läsa du det nationella programmet för administration, handel och varuhantering.

Du får lära dig att planera och arbeta utifrån ett projektorienterat arbetssätt. Vi går från idé till genomförande, och tillsammans tar vi det vidare till ett färdigt resultat, marknadsföring och även försäljning. På så sätt bygger vi stolthet och insikt om din egen förmåga samt förståelse för vad man kan åstadkomma i samarbete med andra.

Det finns också möjlighet att läsa ett individuellt program anpassat efter just dina förutsättningar.

Praktik som gör skillnad

När du gått klart programmet för administration, handel och varuhantering kanske du vill arbeta inom handel eller administration. Praktiska erfarenheter är värdefulla och hjälper dig att förstå och förbereda dig inför arbetslivet efter skolan.

I de nationella programmen ingår 22 veckors praktik, och på de individuella programmen formas praktiken utifrån dina behov och önskemål.

Programmet för administration, handel och varuhantering

På det fyråriga nationella programmet får du grundläggande kunskaper inom administration, handel och varuhantering. Utbildningen har yrkesinriktning och dessutom kan du läsa programfördjupning och även göra individuella val.

Individuellt program

Det individuella programmet på anpassade gymnasieskolan innebär en gymnasieutbildning utformad helt utifrån dina behov och förutsättningar.

Det här är de olika ämnesområden som ingår i utbildningen:

  • Estetisk verksamhet
  • Hem- och konsumentkunskap
  • Idrott och hälsa
  • Natur och miljö
  • Individ och samhälle
  • Språk och kommunikation

På ett individuellt program kan du också kombinera ämnesområden och ämnen från det nationella programmet.

Kontakt

Ola Karlsson

studie- och yrkesvägledare
08-520 683 28
ola.karlsson@nynashamn.se

Sidan senast ändrad: