Jesper Petersson

Bygg- och anläggningsprogrammet

På Bygg- och anläggningsprogrammet får du en bred orientering om byggprocessen och grundläggande kunskaper inom nybyggnad och renovering av hus och anläggningar.

Under den arbetsplatsförlagda utbildningen får du möjlighet att pröva på och värdera de arbetsmetoder du har lärt dig.

Rekommenderat av Sveriges byggindustrier

Bygg- och anläggningsprogrammet på Nynäshamns gymnasium har blivit certifierat av Sveriges byggindustrier. Det innebär att skolans utbildning rekommenderas vilket är en stor fördel när elever ska lockas att söka in till utbildningen.

Att vara certifierad och branschrekommenderad av landets byggindustrier är ett kvitto på att Nynäshamns gymnasium arbetar på ett fördelaktigt sätt och erbjuder eleverna en gedigen utbildning.

Nynäshamns gymnasium erbjuder inriktningen husbyggnad. Inom inriktningen får du lära dig läsa byggritningar och utföra olika typer av mättekniker. Husbyggnadsinriktningen ger dig kunskaper i nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler. Du får prova på träarbete, betongarbete, armering, murning, ställningsbyggnation och takläggning.

Arbetet utförs i vår befintliga bygghall men också ute på olika arbetsplatsprojekt som programmet ansvarar för. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att främja en god hälsa och undvika arbetsskador.

 

Programgemensamma kurser:

  • Bygg och anläggning 1, 200 poäng
  • Bygg och anläggning 2, 200 poäng
  • Programfördjupning, 500 poäng
  • Gymnasiearbete BA, 100 poäng

Bygg- och anläggningprogrammets kurser

Skriv tabellbeskrivning här

Inriktning husbyggnad

Husbyggnadsprocessen, 200 poäng

Husbyggnad 1, 100 poäng

Husbyggnad 2, 200 poäng

Husbyggnad 3 – ombyggnad, 200 poäng


Yrkesprogram

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram. På gymnasieskolans yrkesprogram läser du utbildningar med fokus mot specifika yrken. Du läser både teoretiska och praktiska ämnen, och efter examen kan du oftast börja arbeta direkt med yrket du studerat mot.

Kontakt

Ola Karlsson

studie- och yrkesvägledare
08-520 683 28
ola.karlsson@nynashamn.se

Sidan senast ändrad: