Lina Vikström

Lina, elev på ekonomiprogrammet

Lina Vikström går första året på ekonomiprogrammet på Nynäshamns gymnasium. Hon gillar att undervisningen inte är så svår som hon först trodde och att lärarna verkligen verkar bry sig om eleverna.

Varför valde du Nynäshamns gymnasium?
– Skolans ekonomiprogram verkade intressant. Jag hade hört bra om skolan, och inte så mycket dåligt som jag hört om andra gymnasium. Det kändes också ganska nära, jag bor typ tio minuter ifrån. Förut gick jag i en skola som låg en timme bort med buss och tåg.

Är gymnasiet som du trodde att det skulle vara?
– Jag trodde ekonomidelen skulle vara jobbigare än vad det är. När man verkligen är fokuserad blir det bara enklare och enklare.

Vad skulle du säga om din skola till en kompis som inte går där?
– Att den är bra på det sättet att lärare verkligen bryr sig om eleverna. Alla lärare försöker förklara så gott det går. Det finns till exempel en lärare som ställer upp och ger extra stöd mellan lektioner för elever som har problem med matten.

Varför valde du just ekonomiprogrammet?
– Jag vill en dag kunna ta över min pappas företag, ett litet båtföretag som sjösätter båtar, säljer båtsaker och gör reparationer.

Vad gör du på fritiden?
– Spelar handboll, spelar spel som Minecraft eller Mount & Blade. Jag gillar också att spela kortspel med mina föräldrar och umgås med mina vänner. Lyssnar mest på discomusik, fast ibland också klassiskt – till mina pianolektioner. Kollar också på action- eller fantasyfilmer.

Vad gör du om fem år?
– Då arbetar jag nog som jägarsoldat. Men om jag inte skulle klara utbildningen jobbar jag nog på min pappas företag.

Kontakt

Ola Karlsson

studie- och yrkesvägledare
08-520 683 28
ola.karlsson@nynashamn.se

Sidan senast ändrad: