Om webbplatsen

Nynashamn.se är Nynäshamns kommuns officiella webbplats.

Nynäshamns kommuns webbplats ska göra det lätt att använda tjänster som kommunen erbjuder. Vi ska också informera om hur kommunen fungerar, om de beslut som fattas och hur man som kommuninvånare kan vara med och påverka. Vi vill också inspirera dig till att utforska och uppleva kommunen.

Lämna synpunkter på webbplatsen

Om du har idéer eller förbättringsförslag tar vi tacksamt emot dem. Du lämnar enklast synpunkter genom att klicka på länken "Saknar du något på denna sida?" som finns längst ner på alla sidor.

Hitta på webbplatsen

Innehållet på nynashamn.se är sorterat under tre flikar:

  • Under Service hittar du kommunens service till dig som kommuninvånare. Bygglov, skolor, förskolor, boende för äldre, protokoll och fakta om kommunorganisationen är exempel på saker som finns här.
  • Under Tillväxt finns information om stadsplanering, byggnation, mark och exploatering. Här finns också information som riktar sig till alla kommunens företagare.
  • Under Uppleva hittar du information om allt roligt och intressant du kan hitta på i Nynäshamns kommun. Hit hör motionsspår, evenemang, badplatser, simhall, bibliotek och kulturaktiviteter och information om gästhamnen.

Anpassning och tillgänglighet

Den här webbplatsen är byggd för att fungera bra oavsett om du använder mobiltelefon, surfplatta eller dator. Den är responsiv och ändrar utseende utifrån hur stor din skärm är.

Ändra textens storlek

Du kan själv ändra textens storlek i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare zoomar du genom att trycka ner kontrolltangenten (Ctrl) och snurra på hjulet på din datormus eller använda plus- eller minustecknet. Du kan också hitta information om hur du gör i webbläsarens hjälpavsnitt.

Få sidans innehåll uppläst

Du kan få texten på nynashamn.se uppläst för dig genom att välja "Lyssna" uppe till höger på varje sida.

Spara och öppna dokument

Alla dokument på webbplatsen är i pdf-format och kan öppnas och läsas via gratisverktyget Adobe Acrobat Reader. Om du inte har det kan du här ladda ner programmet. I många webbläsare öppnas pdf-filer direkt i webbläsaren.

Webbläsare

Nynashamn.se fungerar bäst i den senaste versionen av vanliga webbläsare. Webbplatsen fungerar också bra i äldre versioner av webbläsare, men kan se lite annorlunda ut.

Tillänglighet

Vi har ambitionen att helt och fullt följa lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Vi användar verktyg för att följa upp och kontrollera detta regelbunden. Det gäller allt ifrån tekniken på webben, funktioner till textinnehåll.

Lagring av IP-adresser

Din IP-adress registreras och lagras på servernivå i sex månader i säkerhetssyfte. Om kommunens webbplats skulle utsättas för hot, ingrång, virus eller annan polisiär händelse kan IP-adresser spåras.

I övrigt används samlad information om IP-adresser för att få fram samlad statistik om ort, region och organisation. Dessa IP-adresser sparas inte.

Använda BankID

BankID är en e-legitimation som du använder för att styrka din identitet på internet. På nynashamn.se behöver du ha BankID när du ska skriva under och skicka in vissa typer av formulär till kommunen.

BankID beställer du hos din bank.

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: