Utegym, motionsspår och skidspår

Träna med utsikt på något av kommunens utegym eller natursköna motionsslingor.

Natursköna motionsslingor

Det finns flera motionsspår med belysning runt om i Nynäshamns kommun, men det finns också många andra natursköna platser där du kan springa längs havet eller i naturen.

Lövhagen

Natursköna slingor på 2,5 och 5 kilometer som startar vid parkeringen bakom Lövhagens servering. Lövhagen är ett stort naturområde och här finns också många andra grusvägar och stigar att upptäcka som löper omväxlande längs havet och i skogen.

Strandvägen

Strandvägen är en favoritplats för motion hos Nynäshamnarna. Det är ingen motionsslinga, utan en väg som löper längs hav, stenstränder och klippor. Här finns ingen belysning, så ta med pannlampan om det är mörkt ute.

Kvarnängen i Nynäshamn

En 2,1 kilometer lång slinga genom skogen som startar vid vändplatsen vid Kvarnängens parkering. Belysning tänds på strömbrytaren vid vändplanen.

Skolgsnibble i Ösmo

2,3 kilometer lång slinga som startar vid idrottsplatsen vid Skogsnibble i Ösmo. Belysningen är tänd mellan 05 och 23.

Fjättenslingorna

Slingorna löper i skogen och längs sjön Fjättern i Ösmo. Spåren är mellan 2,5 och 15 kilometer långa. 2,5 kilometers-slingan har belysning som är tänd 17-22.

Sunnerby

En 2,5 kilometer lång slinga som startar vid Sunnerby idrottsplats. Belysningen tänds på gaveln vid idrottshallen. Här finns också sagostigen med roliga skulpturer längs vägen.

Utegym med utsikt

Strandvägen

Det här utegymmet har havsutsikt och löper längs med hela Strandvägen i Nynäshamn. Några av stationerna är placerade i skogen bredvid vägen och några är placerade nere vid stranden.

Estö IP

Utegymmet på Estö i Nynäshamn är välutrustat och ligger i anslutning till Estö IP där det också finns en stor skatepark, lekpark och fotbollsplan.

Maria Barkmans väg

Vid gång- och cykelvägen som löper längs med Maria Barkmans väg i Ösmo finns två träningsstationer för bland annat situps, rodd och cykling.

Sorundavägen

Vid gång- och cykelvägen som löper längs med Sorundavägen i Sorunda finns två träningsstationer för bland annat situps och ryggövningar.

Skidspår

När det är tillräckligt med snö spåras längdskidspår på flera platser. Kolla Nynäshamns Skidklubbs Facebooksida eller skidspår.se för mer information.

Kontakt

Nynäshamns Besökscenter

08-520 737 00
info@nynashamn.se


Besöksadress

Fiskargränd, Nynäshamns Fiskehamn

Länk till karta

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: